AKP’de ağır yenilginin sorumlusu olarak Albayrak ve çevresi gösteriliyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Haziran 25 2019
AKP kulislerinde, kabine ve parti yönetimindeki revizyonun zaman geçirilmeden yapılması, kutuplaştırma siyasetinin terk edilmesi, parti içi gruplaşmalara Erdoğan’ın müdahale etmesi isteniyor.
İstanbu’da Ekrem İmamoğlu’nun 34 yıllık rekoru kırıp, AKP’yi 17 yıldır ilk kez büyük bir yenilgiye uğratarak seçimi kazanmasının, AKP’de de önümüzdeki günlerde derin kırılmalar, hesaplaşmalar ve sorgulamaların yaşanmasına neden olacağı belirtiliyor. Parti içinde seçimin yenilenmesinin büyük bir hata olduğu dillendirilirken, bundan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve çevresinin sorumlu olduğu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda gerekli adımı atması gerektiği konuşuluyor. Bu anlamda kabine ve parti yönetimindeki revizyonun zaman geçirilmeden yapılması, kutuplaştırma siyasetinin terkedilmesi, genel başkanın partiyle bağında kopukluklara neden olan yeni sistemin aksayan yönlerinin hızla düzeltilmesi, partiye zarar veren parti içi gruplaşmalara Erdoğan’ın müdahale etmesi gerektiği, aksi takdirde partinin bir sonraki seçimlerde daha büyük bir güç kaybına uğrayacağı yorumları yapılıyor. 

Parti kulislerinde, şu değerlendirmeler yapılıyor:

Erdoğan kabullenmişti: 31 Mart gecesi, Erdoğan seçimin sonuçlarını kabullenmişti, hatta açıktan dile getirmese de bu yönde mesaj vermişti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve çevresi, Erdoğan’ı seçimin yenilenmesi durumunda partiye küskün olan seçmenin sandığa götürülebileceği ve seçimin kazanılabileceği konusunda ikna etti. Daha sonra da seçimin yenilenmesi için her türlü argüman kullanıldı. Erdoğan, şimdi kendisini yanıltanlara ve 13 bin farkın 800 binin üzerine çıkmasına neden olanlara faturasını kesmelidir.

Kutuplaştırma terk edilmeli: Daha önceki seçimlerde kutuplaştırma siyaseti işe yarıyordu ve parti lehine bir sonuç doğuruyordu. Ancak kullanılan siyaset dili, insanlarda tepki yaratmaya başladı. Toplum öyle kutuplaştırıldı ki 12 Eylül öncesi gibi bir ortam olmasa bile kahvehanelerin ayrıldığı bir ortam oluşmaya başladı. Bu anlayış bir an önce terkedilmeli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir