AKP’de yeni istifalar ve ihraçlar bekleniyor

Babacan’ın AKP’den istifası ve Davutoğlu’nun da partiden ihracının istenmesinin ardından AKP içinde yeni ihraç ve istifaların olacağı tahmin ediliyor.

SHABER3.COM


Yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte üç eski milletvekilinin AKP’den kesin ihracının istenmesinin ardından bundan sonra partide neler olacak tartışması yaşanıyor.

DW Türkçe’nin kulis haberine göre AKP’de istifa ve ihraçların devam edileceği konuşuluyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan AKP içindeki kopuşları önlemeye çalışırken bir yandan da parti içindeki karşıtlarına yönelik sert adımlar atıyor.

Erdoğan’ın partiden kopuşları önlemek için AKP’nin ağır topları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin gibi isimlere Saray’da Yüksek İstişare Kurulu üyeliği verdiği biliniyor.

Ancak Erdoğan, eski bakanlardan Ali Babacan ile eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı yeni parti kurmasına yönelik gelişmeleri gündemden düşüremedi.

Erdoğan’ın AKP’den istifayı tercih etmeyen Davutoğlu ve ekibine karşı “partiden ihraç mekanizmasını” işleterek parti içindeki savaşın fitilini ateşlediği ifade ediliyor.

İhracı istenen isimlerden Abdullah Başçı, yeni bir yol haritası belirleyeceklerini söylüyor. AKP tabanıyla iletişimlerinin çok kuvvetli olduğunu belirten Başçı, “Biz herkesle konuşuyoruz. Halkımız bizi anlıyor” diyor.

Kulislere göre Erdoğan, Davutoğlu'yla birlikte hareket ettiğini düşündüğü isimleri yakın markaja aldı. Ekibin neredeyse tamamını ihraç etmeyi planlayan Erdoğan, bu ekiple bağlantısını kesmek istediği çok sayıda partiliyle de görüşmelerini sürdürüyor. AKP’den yakında yeni ihraçların yanı sıra yeni istifaların da gelmesi bekleniyor.

 Erdoğan’ın AKP'deki kan kaybını durduramayacağı belirtiliyor. AKP’nin kurucu isimlerinden olmasına karşın, AKP ile yollarını ayıran ve CHP milletvekili olarak yoluna devam eden Abdüllatif Şener “Türkiye’de sistem tıkandı. Demokrasi tıkandı. Kamuoyu çok mağdur. AKP’den oy kaybı sürecek. Kesin olan budur” diyor.
<< Önceki Haber AKP’de yeni istifalar ve ihraçlar bekleniyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER