AKP’den okulda şaşırtan seçim propagandası

AKP’nin milletvekili adayları, Bartın Gazi Ortaokulu’nun aile birliği üyeleriyle okulda yapılan toplantıda bir araya geldi. Adaylar, bu kahvaltılı toplantıda AKP için oy istedi.

AKP’den okulda şaşırtan seçim propagandası

Genel seçimlere bir ay kala AKP’nin milletvekili adaylarının okul eksenli propaganda faaliyetleri sürüyor. Son olarak Bartın’da iki vekil adayının öğrenci velileri ve okul yönetimi ile birlikte kahvaltılı toplantıda bir araya gelmesi tepki çekti.  Taraf'ın haberine göre, AKP Bartın birinci sıra adayı Yılmaz Tunç ile ikinci sıra adayı Mustafa Yelkenci, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen kahvaltılı toplantıda aile birliği üyeleriyle buluştu. Toplantı, Gazi Ortaokulu’ndaki öğretmenler odasında yapıldı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI


 24. Dönem Bartın Milletvekili ve bu seçimde yine Bartın birinci sıra milletvekili adayı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların altına “Bartın milletvekili adayımız (İkinci sıra adayı) Mustafa Yelkenci, il genel meclis başkanımız Kenan Dursun ile birlikte Gazi Ortaokulu Aile Birliğiyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldik. Eğitimde çağ atladık. Bartın’a 30 yeni okul kazandırdık” diye yazdı.

HÜKÜMETİN MEMURU

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, olaya tepki göstererek “Camilerden sonra okullarda da siyaset yapmaya başladılar” dedi. Devlet memuru değil de, “hükümet memuru” olduğunu ortaya koyan idareciler bulunduğunu kaydeden Rıza Yalçınkaya, şunları ifade etti: “Bartın İl Milli Eğitim Müdürü’nün koordinatörlüğünde okullarda okul aile birliği toplantısı adı altında okul müdürlerine toplantı yaptırıyorlar aile birliği yöneticilerinin, öğretmenlerin katıldığı kahvaltı yapıyorlar. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü bu işin koordinasyonundan sorumlu. AKP’nin iki adayını alıyor, okul müdürüne talimat veriyor, okul müdürü de düzeni sağlıyor. Velileri, öğretmenleri çağırıp kahvaltı adı altında adayların siyaset yapmalarına fırsat veriyorlar.”

İl milli eğitim müdürüne , “Diğer partilerin milletvekili adaylarına da böyle kahvaltılı toplantılar düzenleyip, bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?” diye soran CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP iktidarında bu tür fütursuzca, korkusuzca devlet memuru görevini yerine getirmekten ziyade bir siyasi partinin seçim koordinatörü gibi çalışan müdürlerin kabul edilemeyeceğini söyledi.
GÜLER YILMAZ TARAF

 
<< Önceki Haber AKP’den okulda şaşırtan seçim propagandası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER