Eğitim sistemi 15'inci kez değişiyor

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Mayıs 17 2019
Öğrenci ve öğretmenler kadar ders kitaplarını hazırlayan yayınevleri eğitim sisteminde ve müfredatta yapılan değişikliklere yetişemiyor. Eğitim yazboz tahtasına döndü. 17 yıldır iktidar değişmediği halde en fazla değişiklik Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) oldu. Geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Ziya Selçuk da AKP iktidarının 15'inci değişikliğe imza attı. Diğer taraftan öğretmen açığı sebebiyle bazı temel dersler boş geçiyor ve Türkiye PISA sınavlarında 65 ülke arasında 54'üncü sırada yer alıyor.
Eğitim sistemi 15'inci kez değişiyor

SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), iktidara geldiği 2002 yılından bu yana “eğitimde reform” ismi altında eğitim sistemini neredeyse her sene değiştirdi. 

Öğrenci ve öğretmenler kadar ders kitaplarını hazırlayan yayınevleri değişikliklere yetişemiyor. 17 yıldır iktidar değişmediği halde en fazla değişiklik Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) oldu. 

17 yılda 8 kişi MEB koltuğuna oturdu. Her bakan selefi AKP’li bakanın sistemini değiştirmeyi icraat kabul etti. 

AKP döneminde şu ana kadar 14 defa müfredat ve sınav sisteminde değişiklik yapıldı. Kâğıt üzerinde yapılan değişikliklere mukabil öğretmen açığı sebebiyle bazı temel dersler boş geçiyor. 

51 BİN ÖĞRETMEN MESLEĞİNDEN EDİLDİ

Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan 30 bin öğretmen ihraç edildi. Özel okullarda öğretmenlik yapan 21 bin kişinin de lisansı elinden alındı. 

ZİYA SELÇUK DA DEĞİŞTİRİYOR

10 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bakanlar kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna geçen Ziya Selçuk da eğitim sistemini değiştiriyor. 

Selçuk’un imza attığı 15’inci değişiklikten ne eğitimcilerin ne de sendikaların haberi var. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk aynı zamanda "Maya" isimli özel okul zincirinin de sahibi.
 
“Ortaoğretimde Yeni Model” ismi verilen s

Bu haberler de ilginizi çekebilir