Flaş! AKP Esad'ı resmen muhatap aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 13 2017
Ankara 6 yıl sonra bir ilke imza attı... Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin kalbinde El Nusra'nın Şii hacıları hedef alan saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı.
6 yıl sonra bir ilk... Ankara, Şam'ı resmen muhatap aldı
Suriye’de savaşın başlamasının ardından Beşşar Esad yönetiminin meşruiyetini kaybettiğini savunan Ankara, 6 yıl sonra ilk defa Şam’da meydana gelen bir saldırıyı tek cümlelik bir açıklamayla kınadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Mınbiç’i PYD yerine Suriye hükümetine bırakmaya göz yuman ifadeler kullanırken PYD’den Mınbiç’te “Demokratik Özerk Yönetim” ilan etmeye yönelik açıklama geldi.
Nusra üstlendi
Önceki gün Şam’da Şii hacılara düzenlenen çifte bombalı saldırıyı Erdoğan'ın düne kadar terör örgütü denmesine kızdığı Fetih el Şam, eski adıyla Nusra üstlenirken ölü sayısı muhaliflerin İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre 74’e çıktı. Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Irak vatandaşı olduğunu açıkladığı Şii hacıların yanı sıra 11 yoldan geçen kişi, 8 çocuk ve 20 güvenlik gücü mensubunun da yaşamını yitirdiği kaydedildi. Suriye devlet televizyonunun “40 ölü, 120 yaralı” diye duyurduğu saldırıyla ilgili Türk Dışişleri şu açıklamayı yaptı: “Suriye’nin başkenti Şam’da 11 Mart’ta Şii inancı mensuplarınca kutsal kabul edilen mekanları ziyaret edenleri hedef alan, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı bombalı saldırıyı kuvvetli ifadelerle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. ”
Mınbiç’te Rusya ve ABD ile işbirliği arayışı
Yıllarca Esad yönetiminin meşruiyetini kaybettiğini savunan, Esad güçlerinin son dönemde güç kazanmasıyla bir çatışmayı önlemek için Rusya aracılığıyla Şam ile iletişim kuran Ankara, Şam’da 6 yıl içerisinde meydana gelen birçok saldırıdan sonra açıklama yapmamıştı.
Öte yandan Erdoğan’ın El Bab’dan sonraki hedefin Mınbiç olacağını açıklamasının ardından Mınbiç Askeri Konseyi TSK-ÖSO’nun saldırdığı köylerin denetimini Rusya ve Suriye hükümet güçlerine devretmişti. Erdoğan Rusya dönüşünde uçakta yaptığı açıklamada “Mınbiç’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


