"AKP hava kuvvetlerini sabote etti"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 24 2021
Ünlü Amerikan savunma dergisi ‘The National Interest’ Türkiye’de 15 Temmuz’un ardından hava kuvvetlerinde yaşanan tasfiyeleri ve sonrasında ortaya çıkan tabloyu yazdı. Dergi "AKP hava kuvvetlerini sabote etti" dedi.
İki ayda bir yayınlanan ‘The National Interest’ dergisinde yer alan ve Michael Peck tarafından kaleme alınan yazıda Türkiye’de 15 Temmuz tasfiyeleri sonrası Hava Kuvvetleri’nde oluşan büyük zaafiyet ayrıntılarıyla anlatıldı. Yazıda, “Türkiye hükümeti hava kuvvetlerini o kadar kötü bir şekilde tasfiye etti ki, F-16 uçaklarını zar zor uçurabiliyor” ifadeleri kullanıldı. Savaş pilotlarını hapse atan bir ulusun sadece para israf etmekle kalmayacağını belirten Peck, aynı zamanda son derece değerli bir kaynağı sarf ettiğini vurguladı.
Türk hükumetinin açığı kapatmak için yurtdışına baktığını hatırlatan yazar, Washington’un Türk pilotlarının Amerika Birleşik Devletleri’nde temel uçuş eğitimi almasına izin vermesine rağmen ABD’nin uçuş eğitmenlerini Türkiye’ye gönderme talebini geri çevirdiğini ifade etti.
BİR F-35 PİLOTUNU YETİŞTİRMENİN MALİYETİ 11 MİLYON DOLAR
Savaş pilotları yetiştirmenin ucuz olmadığını vurgulayan Peck, “ABD Hava Kuvvetleri, F-35 gibi bir uçağı uçurmak için yeni bir pilot yetiştirmenin 11 milyon dolara mal olduğunu tahmin ediyor. Ve bu, yıllardır uçmakta olan deneyimli bir pilotun paha biçilmez deneyimini hesaba da katmıyor. Bu nedenle ABD Hava Kuvvetleri, deneyimli savaş pilotlarını elinde tutmak için yarım milyon dolarlık bonuslar sunmaya isteklidir" ifadelerini kullandı.
DİKKAT ÇEKEN 15 TEMMUZ YORUMU
Derginin yasında 15 Temmuz için dikkat çeken ifadeler kullanıldı ve Türk Ordusu’nun 15 Temmuz 2016’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘sözde’ devirmeye çalıştığının ‘iddia edildiğini’ belirtti. Yazıda:
“İddiaya göre kelimesi bir nedenle kullanıldı. (Türk Ordusu) Sivil hükümetleri devirme konusunda profesyonel olmasına rağmen (1960 ile 1997 arasında dört başarılı darbe ile),
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


