AKP içinde 'umut hakkı' tartışması: 'Vakti geldiğinde gereği yapılır'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 15 2025
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Öcalan’a ‘umut hakkı’ konusunun gündemlerinde olmadığına dair açıklamasına bir tepki de kendi partisinden geldi. AKP’li eski milletvekili ve iktidarın yayın organı Yenişafak yazarı Mehmet Metiner, “Vakti geldiğinde o “umut hakkı”nın gereği neyse yapılır elbet.” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, partisinin grup toplantısı öncesinde konuyla ilgili bir soru üzerine, Öcalan’la ilgili ‘umut hakkı’ kullanımının söz konusu olmadığını söylemişti. Tunç, “Umut hakkı söz konusu değil. Böyle bir durum da, görüşme de yok.” diye konuşmuştu.
Bakan Tunç'un açıklamasına AKP'li Mehmet Metiner'den sert bir itiraz geldi. Metiner sosyal medya hesabından ‘UMUT HAKKI’ başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
Bilge lider Bahçeli “umut hakkı” demişse, o sözü yere düşürecek veya gözden düşürecek başka bir söz etmek yanlış ötesi bir durum olur.
Vakti geldiğinde o “umut hakkı”nın gereği neyse yapılır elbet.
Yeter ki terör son bulsun, silahlar ebediyen tarihe uğurlansın!
O ki Bahçeli demiştir, o ki süreç umutlu bir yere doğru evrilmektedir, o zaman “umıt hakkı” her daim önemle gündemimizde olacak bir konudur.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







