AKP içindeki çekişme yandaş medyayı böldü

Saray ile hükümet arasındaki gerilim, yandaş medya kuruluşlarını da zor durumda bıraktı.

AKP içindeki çekişme yandaş medyayı böldü

Gerilimle birlikte, hükümete yakın medya kuruluşları da Saray’cı veya hükümetçi olarak bölündü. Gerilim, hükümete yakın yazarları da etkiledi. Hürriyet yazarı İsmet Berkan, “Kabataş yalanı” konusundaki yazılarından ve sözlerinden dolayı özür diledi. Abdülkadir Selvi de, gerilimle ilgili olarak AKP’yi uyarması dikkat çekti. Gerilimin yansımaları şöyle:

MAHALLE İKİYE AYRILDI

Taraf'ın haberine göre, Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrası hükümete yakın medya kuruluşlarındaki dengeler, “Saraydan önce” ve “Saraydan sonra” olarak ikiye ayrıldı. Saraydan önceki kısımda, hükümete medyada dört isim etkiliydi. Yandaş mahallede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sözü geçiyordu. Saray’dan sonra ise dengeler değişti ve Davutoğlu ekibi de oluştu. Saray ve hükümet arasındaki gerilim ise hükümete yakın medya kuruluşlarında derin bir çatlağa neden oldu.

İKİ GRUPTA TOPLANDI

Albayrak, İhlas, Ciner ve Doğuş Grubu, yeni dönemde hem Saray’a hem de hükümete eşit mesafede durmayı kararlaştırdı. Bu durum, Saray’ın medya gücünün zayıflamasına yol açtı. Saray’a yüzde yüz bağlı olan ve camia ile bir ilgisi bulunmayan yazarlar, Sabah ve Star Grubu’nda toplanması kararlaştırıldı. Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star ve Akşam grupları ile Sabah grubu, Saray’a doğrudan bağlı medya kuruluşları olarak biliniyor. Bu bölünme, gruplardaki yazarları ve yöneticileri de zor durumda bıraktı. Herkes, iki tarafı da kızdırarak, görevden alınmaktan korkuyor. Çünkü, söz konusu gruplardaki yönetici ve yazarların elde ettikleri aylık kazançlar, 20 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor. Hiç birisi de bu geliri kaybetmek istemiyor.

SELVİ’DEN AKP’YI UYARI

Saray ve hükümet arasındaki gerilim, yandaş mahalledeki yazarları da etkiledi. Bunların başında da AKP’nin bir numaralı destekçileri arasında yer alan Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi geliyor. Selvi, gerilimle ilgili yaptığı yorum ve yazılarında, AKP’yi de eleştirmesi dikkat çekti. Saray ile hükümet arasında yaşanan gerilimde “hükümetin” yanında olmayı tercih eden Selvi, Yalçın Akdoğan’a yakınlığı ile biliniyor. Dolaysıyla, Selvi’nin hükümetin yanında durması Yalçın Akdoğan’ın da Davutoğlu ekibine katılması şeklinde yorumlanıyor.

BİRGÜN ARINÇ'I TANIK GÖSTERECEK

BirGün Gazetesi, haberleştirdiği yolsuzluklar için açılan davalarda, önceki günkü basın toplantısında “Ankara’yı parsel parsel sattı” diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı “tanık” olarak gösterme kararı aldı. Birgün Gazetesi Yazıişleri Müdürü Barış İnce, Arınç’ı gazete aleyhine açılan davalarda tanık olarak gösterme kararını Twitter’dan duyurdu. İnce, attığı Twitte, “Yargılandığım, “Ceplerine duble yol yapmışlar” manşetiyle ilgili davada BirGün Gazetesi olarak Arınç’ı tanık olarak gösterme kararı aldık” dedi.
<< Önceki Haber AKP içindeki çekişme yandaş medyayı böldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER