Yıllar sonra aynı zulüm geri geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 4 2015
28 Şubat sürecinde despotların ‘irtica ile mücadele' adı altında okul kapılarında yaptığı zulümler şimdi ‘paralel' paranoyası ile artık sınıflarda, okul yemekhanelerinde, kreşlerde yapılıyor.

28 Şubat süreci adını, 28 Şubat 1997'de yapılan ve 9 saat süren MGK toplantısından aldı. Milli Güvenlik Kurulu'nda imzalanan ‘irtica ile mücadele eylem planı' ile devlet kendi vatandaşını hedef aldı. Mütedeyyin kesimler, cemaat ve tarikatlar devlet tarafından iç tehdit olarak algılandı. Kur'an kurslarına, tarikatlara ve cemaatlere bağlı özel yurt, vakıf ve Okullara sıkı denetim getirildi. On binlerce kişi fişlendi, Öğrenciler üniversite kapılarından geri çevrildi. Ülkemizi yurtdışında temsil eden Türk okulları tehlikeli ve zararlı diye hedef alındı.

Toplum, bu dönemde adım adım takip edildi. TSK içinde oluşturulan özel birimler, siyasetçileri, dernekleri, subayları, öğretmenleri, öğrencileri, Kur'an kurslarını hatta ev kadınlarına kadar toplumun farklı kesimlerini fişledi.

28 ŞUBAT'IN SEMBOLÜ: OKUL KAPILARINDA ZULÜM
Başörtülü öğrencilere uygulanan zulümde, inançlı insanların karşısında referansları din olmayan insanlar vardı. Tek amacı iyi bir eğitim almak olan bir kısım öğrenciler ötekileştirildi, hakarete uğradı ve fişlenip ikna odalarına alındı. Okullara sokulmayan öğrencilerin üniversite sınavı giriş belgesine bile başörtülü resim eklemesi engellendi.

Bakırköy İmam Hatip Lisesi önünde polisler bir kız öğrencinin Başörtüsünü zorla açmaya çalıştığı fotoğraf tarihe kara bir leke olarak düştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


