İstifa krizi aşıldı mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 11 2020
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı alan Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini ikna etmesi ile kriz aşıldı.
30 büyükşehir ve Zonguldak'ta iki günlük sokağa çıkma yasağının gece açıklanmasının, Bilim Kurulu'nda bazı isimleri istifanın eşiğine getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı alan üyeleri ikna etmesi ile geçici kriz aşıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı kararını iki saat önce açıklamasının Koronavirüs Bilim Kurulu'nda infiale sebep olduğu belirtiliyor.
Yasağın duyulduğu ilk anda itibaren insanların maskesiz ve eldivensiz bir şekilde sokağa çıkarak market ve fırınlara akın etmesi sebebiyle sosyal mesafenin ortadan kalkması Bilim Kurulu'nda bazı üyeleri istifanın eşiğine getirdi.
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DA RAHATSIZ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetinin son dakikada ilan ettiği yasağın Bilim Kurulu'nda bazı üyeleri istifa noktasına getirdiği kaydedildi. İstifa krizi Sağlık Bakanı Koca'nın devreye girmesi ile aşılabildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık ettiği Koronavirüs Bilim Kurulu'nda toplam 31 üye görev üstlendi.
Koca'nın da sokağa çıkma yasağının ilan ediliş şeklinden ve akabinde insanların sokağa dökülmesinden rahatsız olduğu belirtildi.
Edinilen bilgiye göre istifa kararı alan Bilim Kurulu üyeleri sokağa çıkma yasağının iki saat önceden duyurulması sebebiyle halkın market, büfe, fırın ve benzin istasyonlarına yığılması bugüne kadar salgına karşı verilen mücadeleye darbe vurdu.
"GÖRÜNTÜLER ÇOK VAHİM, BUNUN ACISINI ÇEKECEĞİZ"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


