AKP istedi, X yaptı: Metin Cihan'ın hesabı mahkeme kararı olmadan engellendi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 9 2025
Son zamanlarda Türkiye’nin İsrail’le sürdürdüğü ticarete yönelik paylaşımlarıyla öne çıkan gazeteci Metin Cihan’ın X hesabı erişime engellendi. Bunun üzerine Cihan “Bu yüzden cezalandırılıyorum ve insanların haberlerime ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
‘Rabia Naz’ cinayeti, ‘TÜGVA’dan atamalar ve Türkiye’nin İsrail ile ticaretine yönelik paylaşımlarıyla öne çıkan gazeteci Metin Cihan’ın X (Twitter) hesabı, Türkiye’de erişime engellendi.
Cihan'ın platform üzerinden hesabı kontrol edildiğinde kullanıcıların karşısına, "Yasal talep doğrultusunda, TR sınırları içindeki 'Metin Cihan' için erişim engellendi" yazısının çıktığı görülüyor.
Bununla beraber, Cihan ‘Bluesky’ adlı sosyal medya platformundan bir açıklama yayımladı.
Cihan şunları yazdı:
“"X (Twitter) hesabım yasaklandı. Paylaşımlarım artık Türkiye'den görünmüyor.
Öncelikle sizden bir ricam var: Bu görseli kendi hesabınızdan paylaşırsanız, açıklamamın duyulması için yardımınız dokunmuş olacak.
Hakkımda hiçbir mahkeme hükmü yok. Bu kararın hiçbir yasal dayanağı yok. Hükümet talep etti, X yerine getirdi. Sansür bu basitlikte işliyor.
Peki neden?
Filistin'de katliam devam ederken ülkemizin İsrail'e askeri alan dahil her tür tedarikçiliğini belgelerle gösterdiğim için. İsrail ile işbirliğini açığa çıkardığım için.
Haberlerimi sadece herkese açık resmi kaynaklara dayandırdım. Ticaret bakanlığı verilerini paylaştım.
Bakanlık bu ticareti sonradan itiraf etmek zorunda kaldı ve Erdoğan'ın yerel seçim yenilgisinde bu gerçeğin büyük etkisi oldu.
Bu yüzden cezalandırılıyorum ve insanların haberlerime ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar.
Twitter. özellikle X adını aldıktan sonra, yani dünyanın her yerinde katliamcı ve baskıcı politikaları destekleyen bir zengin züppe tarafından satın a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







