[FLAŞ] AKP kaybettiği seçimin iptali için YSK'da

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) geçersiz oyların sayımından umduğunu bulamayınca seçimin iptalini talep etti. Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz, Seçim Kanunu'nda istisnai bir ruhsat olarak verilen "olağanüstü itiraz" için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat etti. Dilekçe birazdan YSK'ya verilecek.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz olağanüstü itiraz dilekçesini Türkiye saati ile 15:30'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verdi.

YAVUZ: DİLEKÇEMİZİ YSK'YA SUNDUK

YSK'ya 3 valiz dolusu belge ile gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için olağanüstü itirazımızda bulunduk. Dilekçemizi ve eklerini YSK'ya sunduk." dedi.

Olağanüstü itiraz dilekçesinin yanı sıra belgeler bulunan 3 bavulun da YSK'ya getirildiği görüldü. 

İtiraz dilekçesinin yaklaşık 50 sayfadan oluştuğu, bavullarda ise seçimde usülsüzlük yapıldığına dair AKP'nin hazırladığı belge klasörlerinin yer aldığı öğrenildi.

OYLARIN HEPSİ SAYILMALIYMIŞ...

Yavuz, tüm oyların yüzde 10’u sayılmışken farkın 13 bin 900’lere indiğini belirterek, "Biz iddia ediyoruz, bunların tamamı sayılsaydı, şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı bizim rakamlar gerçekti ve lehimize sonuçlanacaktı." dedi.

AKP, BÜYÜKÇEKMECE'DE SEÇİMİN İPTAL İÇİN MÜRACAAT ETMİŞTİ


AKP seçimde usulsüzlük olduğu iddiasıyla Büyükçekmece için müracaatta bulunmuştu. 

YSK, İstanbul sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek üzere Büyükçekmece kararını ertelemişti.
<< Önceki Haber [FLAŞ] AKP kaybettiği seçimin iptali için YSK'da Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER