AKP, kendini kurtaranlara savaş açtı

‘Balyoz’ darbe davasında kumpas iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma 16 ay sonra tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker imzalı iddianamede, Balyoz planlarını deşifre eden gazeteci Mehmet Baransu’ya 35 yıldan 74 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Baransu'yu tutuklatan Balyoz CD'lerini dinleyen Erdoğan şok olmuş!

Video: Arşiv

Baransu’nun yanı sıra gazeteciler Ahmet Altan, Yıldıray Oğur, Yasemin Çongar ve Tuncay Opçin de ‘şüpheli’ sıfatıyla iddianameye girdi. Savcı, Altan, Çongar ve Oğur için 21 yıldan 51 yıl altı aya kadar hapis cezası istiyor.

İddianamede, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 6 Balyoz sanığı müşteki olarak yer aldı. Gazeteciler Kurtuluş Tayiz, Adnan Demir ve Yüksel Durgut hakkında ise takipsizlik kararı verildi. İddianamenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtildi. Mahkeme 15 gün içinde karar verecek.

Delil yandaş yazarın ifadesi

İddianamede ‘delil’ olarak hakkında takipsizlik kararı verilen Kurtuluş Tayiz’in ifadesi, Baransu’nun ‘Karargah’ isimli kitabı, Anadolu 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Balyoz sanıkları hakkında verdiği beraat kararı, bilirkişi raporları ile müştekilerin beyanları gösterildi.

Erdoğan: 7 yıldır biliyorduk!

Balyoz darbe planı iddianamesinde yer alan ve komutanlara ait olduğu belirtilen tapelerin tamamı, muhatapları tarafından kabul edilmişti. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise Taraf’ın darbe planı deşifre ettiği haberinden sonra, 22 Ocak 2010’da, söz konusu darbe planlarından 7 yıldır haberdar olduklarını söylemişti.

<< Önceki Haber AKP, kendini kurtaranlara savaş açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER