AKP koridorlarında konuşulan flaş Demirtaş ve Kavala iddiası!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 10 2025
MHP lideri Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan süreç DEM Parti heyetinin İmralı’ya ziyaretiyle yeni bir evreye taşındı. Siyasi parti ziyaretlerini tamamlayan İmralı heyeti, yarın Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek. AKP kulislerinde ise Demirtaş için dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıdan sonra DEM Parti’nin İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi ve sonrasında siyasi partilere gerçekleştirdiği ziyaretler gündemdeki yerini koruyor.
İMRALI HEYETİNDEN KRİTİK ZİYARETLER
Öte yandan DEM Parti'nin İmralı heyeti siyasi parti ziyaretlerinin ardından, kritik iki ziyarette daha bulunacak.
Sürecin dışında bırakılmak istendiği iddia edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı 11 Ocak Cumartesi günü ziyaret edecek olan heyet, 12 Ocak Pazar günü ise yine eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile görüşecek.
Heyetin bu iki görüşmenin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunması bekleniyor.
DEMİRTAŞ İÇİN ÇOK KONUŞULACAK İDDİA
Nefes Gazetesi yazarı Nuray Babacan, bugünkü kaleme aldığı köşe yazısında yeni süreçle ilgili AKP kulislerinde konuşulanları aktardı.
"Herkes sürecin uzamaması konusunda hemfikir" olduğunu belirten Babacan, "Sürecin, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkması, Osman Kavala ve gezi tutuklularının serbest bırakılmasıyla ilgili sonuçlar doğuracağını söyleyen iyimserler de var" ifadelerini kullandı.
Bu kapsam terör örgütü lideri Öcalan’ın Kandil üzerinde etkili olacağına dair bir kanı hakimken Demirtaş’ın ise genç kuşak Kürtler üzerinde etkili olacağına dair yorumlar var.
“İKİNCİ HEYETTE AHMET TÜRK DE OLACAK”
AKP kulislerinde konuşulan bir diğer bilgi ise yerine kayyım atanarak görevden alınan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün İmralı’ya yapılacak ziyarette yer alacağı konusunda genel bir kanı bulunuyor.
BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞINDA KİMLER ETKİLİ OLDU?
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







