AKP’li belediyelerde giderayak vurgun başladı.. İSPARK'ta neler oluyor?

İstanbul’da yüzbinlerce aracın kullandığı otoparklarda sistem kapatıldı fiş kesmeden tahsilat yapılıyor, Anadolu’dan toplu işe alım haberleri geliyor.

SHABER3.COM

İstanbul’da belediye yönetiminin devrine günler kala İSPARK, ‘Sistem çöktü’ diyerek otoparklarda fiş kesmeden ücret almaya başladı.

FİŞ KESMEDEN ÜCRET TAHSİLATI
İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmesinin ardından belediyenin şirketi olarak faaliyet yürüten İSPARK’ın otoparklarda fiş kesmeden, beyana göre ücret almaya başladığı iddia edildi. Fiş isteyenlere “Sistem çöktü” bahaneleri üreten görevliler, ısrarcı olanlara da dip koçanla bilet verdi.

Ücret ödeyince açılan otomatik bariyerlerin olduğu otoparklarda tüm bariyerler açık vaziyette beklerken, başındaki görevliler ücret tahsil ediyor. Bariyerlerin çalışmaması ise “siber saldırı var” denilerek açıklanıyor.


 
İSPARK’ın iki gün boyunca elde ettiği usulsüz gelirin ne kadar olduğu ve nereye harcandığı da belirsiz hale geldi. Bu duruma ilişkin tepkiler sosyal medyaya da yansıdı.


GİDERAYAK 155 KİŞİYİ İŞE ALDI

Sur Belediyesi kayyumu giderayak belediyeye 180 AKP’liyi işe aldı. Belediyenin elektrikçi, şoför, tekniker, büro elamanı ve kepçe operatörü gibi departmanlarda çalıştırılmak üzere 180 kişiyle bugün sözleşme imzalandığını ortaya çıktı. Kayyum 15 gün önce işçi alımı için başvurucularla mülakat yapmıştı. İşe alınan 180 kişiye ise yarın saat 08.00’de belediyeye gelerek işe başlamaları için uyarıda da bulunduğu iddia edildi.

EVRAK İMHASI

Öteyandan bir başka iddia da İstanbul ve Ankara gibi belediyelerde yoğun biçimde evrak imhası yapıldığı. Konuyu İstanbul’un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu da dile getirmiş ve memurları uyarmıştı.
<< Önceki Haber AKP’li belediyelerde giderayak vurgun başladı.. İSPARK'ta... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER