AKP’li belediyen pes dedirten davranış!

Hukukun askıya alındığı Türkiye’de mahkeme kararlarını uygulamamak bir alışkanlık oldu.

AKP’li belediyen pes dedirten davranış!

İslahiye ilçesinin AKP’li belediyesi, Gaziantep 1. ve 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği, 29 eski uzman erbaşın memurluk görevine iade kararını uygulamıyor. Karar tebliğ edileli 2,5 ay olmasına rağmen memurlar belediyeden içeri sokulmuyor. 15 aydan bu yana maaşlarını alamayan mağdurların, haklarından vazgeçmeleri yönünde de baskı gördükleri iddia ediliyor.

TSK bünyesinde 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabi olarak çalışmakta iken sağlık sorunları veya yaş haddi gibi gerekçelerle görevleri sona eren 51 kişi, 30 Mart yerel seçimlerinden önce kadro talebiyle İslahiye Belediyesi’ne başvurdu. Belediye Başkanı Malike Uludağ tarafından kadro başvuruları kabul edildi. Ancak AKP’li belediye atamanın usulsüz yapıldığını iddia ederek, kadroları iptal etti. Bunun üzerine belediye aleyhine Gaziantep 1. ve 2. İdare Mahkemesi’nde dava açan 49 memurdan 29’u davayı kazandı. Mahkemenin aldığı kararda, yapılan atamaların herhangi bir engel teşkil etmediği sonucuna varıldı. Kadro fazlası atama yapıldığı yönündeki gerekçeyi hukuki bulmayan hakim, davacıların mahrum kaldıkları parasal hakların da yasal faiziyle birlikte ödenmesini kararlaştırdı. Ancak şubat ayında çıkan karardan bu yana belediye, mahkeme kararını uygulamaya koymadı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Devlet Personel Daire Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, göreve iadesine karar verilen memurların, kadro ve norm kadrolarının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini öne sürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin görevini yapmadığını iddia etti. Büyükşehir de itfaiye eri kadrosundaki memurları işe başlattıklarını, diğer personelin İslahiye Belediye Başkanlığı’na başvurması gerektiğini bildirdi.

Mağdurlardan Mustafa Şahbudak, “Davayı kazanmamıza rağmen işe başlayamıyoruz. Bize ‘geriye dönük haklarınızdan vazgeçerseniz işe başlayabilirsiniz’ diyorlar.” şeklinde konuştu. Abdulkadir Gök ise tehditvari yaklaşımlarla karşılaştıklarını anlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ergin Miğdeoğlu’nun, kendilerine, “Başkan kızarsa siyasi konumunu devreye sokar, Danıştay’daki kararı bozdurur.” dediğini söylüyor.

15 AYDIR EVE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR

Türk Yerel Hizmet-Sen Temsilcisi Ahmet Koç ise göreve dönüş hakkı kazanan memurların 15 aydır büyük bir sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Koç, “15 aydır bu insanlar çocuklarına okul harçlığı veremiyor, evlerine ekmek götüremiyor. Sadece bin TL elden bir ödeme yapıldı. Onun dışında maaş aldıkları yok. Ciddi bir mobbing uygulaması var. Psikolojik bir baskı yapılıyor. Daha işe başlamadan tehditlerle karşı karşıyalar.” ifadelerini kullandı. ZAMAN
<< Önceki Haber AKP’li belediyen pes dedirten davranış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER