AKP’li kum çetesi, Emine Erdoğan’ın ziyaret ettiği bölgede binlerce kamyon kum satmış!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 26 2021
Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesinde binlerce kamyon kum hırsızlığı yapan, aralarında AKP’li meclis üyelerinin de bulunduğu 20 kişilik çete operasyon sonucu yakalandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020’yi Patara Yılı ilan etmesinin ardından antik kent ve çevresi için çeşitli projeler gündeme gelmişti. Ancak AKP’li meclis üyelerinin de bulunduğu 20 kişinin Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olarak koruma altında olan Patara kumullarını kamyonlar doldurup sattığı ortaya çıktı. İhbarlar üzerine Kaş’a bağlı Kınık ve Ova mahallerinde başlatılan operasyonun ardından 20 kişilik kum çetesi ortaya çıkarıldı. Yapılan operasyonun ardından “Orman arazisini kazma, alma, satma ve değişik yerlere stoklama ile çevreye, doğaya, ormana ve ekolojik dengeye zarar vermek” suçlamasıyla gözaltına alınanlar arasında AKP’li belediye meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri bulunuyor.
Antalya ve Muğla illeri sınırlarında bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK), Türkiye’nin en önemli kumsallarından birine ev sahipliği yapıyor. Adını antik çağda Likya Birliğine başkentlik yapan Patara antik kentinden alan ÖÇK Bölgesi, sahip olduğu sucul, kumul ve karasal ekosistemlerle arkeolojik ve doğal sit alanlarını da barındırıyor.
Erdoğan, Patara Yılı ilan etmişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla 2020’yi turizmde ‘Patara Yılı’ ilan etmişti. Bunun ardından antik kent ve çevresinde çeşitli projeler hayata geçirilerek tanıtım amaçlı etkinlikler yapılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan 20 Ağustos 2020’de antik kenti ve ünlü kumsalı ziyaret etmişti.
Emine Erdoğan: Onları her türlü tehditten korumalıyız
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da eşlik ettiği Patara ziyareti sırasında tedavisi tamamlanan caretta caretta türü deniz kaplumbağalarını da denize bırakan Emine Erdoğan, türün ekosistem için önemine işaret ederek, “Onları küçük büyük her türlü tehditten korumalıyız. Her tür deniz kirliliğini önlemeliyiz, denizleri plastikten mutlaka arındırmalıyız. Dünya hepimizin ort
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


