AKP'li Tepe: Köylüyü barakada yaşamaya bürokratlar mahkum etti

AKP'li Tepe: Köylüyü barakada yaşamaya bürokratlar mahkum etti

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde baraj inşaatı nedeniyle 2010 yılında yaşadıkları köyü terk ederek çadır ve barakalarda yaşamlarını sürdüren Susuz Köyü sakinlerinin mağduriyeti, 1 Kasım seçimleri öncesi sona erdi. Köylüler, 'seçim öncesi rüşvet gibi tapu veriliyor' derken Susuz Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı ve AKP Meclis Üyesi Ahmet Tepe, tapu dağıtımının 1 Kasım seçimleriyle alakası olmadığını 5 yıllık mağduriyetin sebebinin bürokratlar olduğunu söyledi.

2012 yılında tamamlanarak su tutulmasına başlanan Boyabat Barajı nedeniyle 900 nüfuslu Susuz köyünün 70 haneden oluşan bir kısmı sular altında kaldı. Ev yapmak için kendilerinin istediği yeri devletin vermediğini, devletin gösterdiği yeri de kendilerinin kabul etmemesi üzerine arazilerine yaptıkları barakalarda yaşamaya başladıklarını ifade eden köy sakinleri, çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini, kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirtti. Ancak 7 Haziran seçimleri sonrası hükümetin tek bir oya bile ihtiyacı olduğu bu sebeple tapu işlerinin 1 Kasım seçimlerine kadar siyasilerin baskısıyla halledildiğini iddia eden köylüler, "Demek ki istenildiği takdirde hakkımız olan yerler bize verilebiliyormuş. Yıllarca bizi neden çadır ve barakalarda kışın soğuğunda, yazın sıcağında mülteciler gibi 5 yıl boyunca yaşamaya mahkûm ettiler. Köy sakinlerinden oluşan 74 hanenin 21 hanesi kötü şartlarda yaşamadıkları için köylerin terk ederek başka yerlere gitmek zorunda kaldı. İktidar partisinin oyları düşünce buradaki insanların mağduriyetini giderme yoluna gitti. Keşke bunu oy için değil de görevleri olduğu için yapsalardı." diyerek serzenişte bulundular.

"BURADA BİR GEVŞEKLİK VARSA O DA BÜROKRATLARDAN"

Tapuların dağıtılmasının 1 Kasım seçimleri öncesine denk gelmesinin tesadüf olduğunu savunan AKP Meclis Üyesi Ahmet Tepe ise "Geçtiğimiz hafta noter huzurunda çekilişler yapılarak hak sahipleri tapularını aldı. Bundan sonra vatandaşlar organize olarak verilen tapulu yerlere binalarını yapacaklar. Orman arazisi sınırları içerisinde kalan ağaçsız yerler köylülere metrekaresi 1 lira 75 kuruştan verildi. Buradaki evlerden 11 tanesini devlet yapacak diğer geri kalanlarını vatandaşlar kendileri yapacak. Ama burada şu an için 10 tane mağdur kişi var tapusunu alamayan bunlarda köyde oturmayıp Vezirköprü merkezine yerleştikleri için. Buradaki mağduriyetin uzun sürmesinin nedeni bürokratik işlemlerden kaynaklandı. Tapuların dağılması 1 Kasım seçimleri öncesine tesadüfen geldi. Kamuoyunda 'seçim nedeniyle tapular dağıtılıyor' sözü tamamen yalan. Ben oranın dernek başkanıyım bu sürecin her aşamasını biliyorum. Ben olmasaydım bu iş olmazdı köylülerde bunu biliyor. Bu işin siyasetle bir alakası yok." açıklamasında bulundu.

"53 HAK SAHİBİNE TAPULARI KUR'AYLA VERİLDİ"

Konuyla ilgili basın kuruluşlarına Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından gönderilen bilgilendirme metnin de ise şu ifadelere yer verildi: "Boyabat Barajı nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için İlçe Kaymakamımız Sayın Mahmut Kaşıkçı ve diğer kurum ve kuruluşların girişim ve gayretleriyle Bakanlar Kurulu Kararları doğrultusunda samsun İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarınca Susuz Mahalle sınırları içerisinde belirlenen 314 ada 50 no.lu parsel üzerinde parselasyon çalışması yapılarak elde edilen parseller üzerinde İskan Kanununun 16. Madde uygulaması Fiziksel İskan kapsamında 53 hak sahibinin arsa kuraları 21.10.2015 Çarşamba günü saat 10.30'da Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, kurum müdürleri, ilgili mahalle sakinlerinin katılımıyla, noter huzurunda çekilerek, hak sahiplerine verilmiştir."
CİHAN
<< Önceki Haber AKP'li Tepe: Köylüyü barakada yaşamaya bürokratlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER