AKP’li vekilden ezan okunurken saygısızlık

Erdoğan'ın başlattığı ezan tartışmalarının gölgesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın Çamaş ilçesinde seçim mitingi esnasında ezan okunduğu sırada konuşmasına devam etmesi dikkati çekti. Ezan okununca bir süre duraksayan AKP’li Yediyıldız, “Belediye Başkanım emretti, ‘devam et’ dedi; ediyorum. Fetvayı verdi.” diyerek ezanın bitmesini beklemeden konuşmasına devam etti.

AKP’li vekilden ezana saygısızlık

Ordu yerel medyasında yapılan bir haber sosyal medyayı salladı.

AKP’nin Ordu Büyükşehir belediye başkan adayı eski Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e destek amaçlı seçim mitinglerine katılan AKP’li Şenel Yediyıldız’ın Ordu’nun Çamaş ilçesinde konuşması sırasında ezan okundu.

EZAN OKUNURKEN KONUŞMAYA DEVAM ETTİ

AKP genel seçim propagandası haline gelen “beka” meselesi üzerine hararetli bir konuşma yaparken ezan okununca bir ara duraksayan AKP’li Yediyıldız, “Belediye Başkanım emretti, ‘devam et’ dedi; ediyorum. Fetvayı verdi.” diyerek ezanın bitmesini beklemeden konuşmasına devam etmesi tepki topladı.

ERDOĞAN: EZANA SAHİP ÇIKMAYANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise hemen hemen her mitinginde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) hedef aldığı konuşmasında, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim’de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar.” ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber AKP’li vekilden ezan okunurken saygısızlık Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER