AKP, Londra'ya kimi temsilci atadı?

7 Eylül 2015'te Hürriyet gazetesine yapılan saldırı esnasında 200 kişilik grubu saldırı için organize eden Abdurrahim Boynukalın, AKP'nin Londra Temsilciliğine getirildi. Maaşı dudak uçuklattı.

Boynukalın saldırıları böyle savundu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde ummadığı bir mağlubiyet alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) dikkat çeken bir görevlendirme yaptı.

7 Eylül 2015'te Hürriyet gazetesine yapılan saldırı esnasında 200 kişilik grubu saldırı için organize eden Abdurrahim Boynukalın, AKP'nin Londra Temsilciliğine getirildi. 

Dönemin Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, saldırıda kullanılamaz hale gelen giriş kapısının önünde.

Bir dönem Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini de yürüten Abdurrahim Boynukalın, Londra'da parti temsilciliğini üstlenecek. Bu görevi için Boynukalın'a bir maaş da bağlanacak. 

Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet gazetesine taşlı sopalı saldırıyı organize ettiği için adeta ödüllendirildi. 2015'te milletvekili seçilen Boynukalın bakan yardımcılığı görevinde de bulundu. 

Bazı kaynaklar bu maaşın 10 bin pound (75 bin TL) civarında olacağını söylerken, Odatv'nin konuştuğu resmi parti yetkilileri maaşın henüz belli olmadığını söyledi. Daha önce de Meryem Göka da Berlin Temsilcisi olarak atanmıştı.

7 HAZİRAN 2015'TE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

26 Eylül 2014'te AKP Gençlik Kolları Başkanlığına getirilen Abdurrahim Boynukalın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminde 7 Haziran 2015 tarihli seçimde milletvekili olmuştu. 

Ancak Kasım seçimlerinde vekil olamayan Boynukalın, 18 Aralık 2015’te de Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevine getirilmişti. 

<< Önceki Haber AKP, Londra'ya kimi temsilci atadı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER