'AKP'nin cezalandırdığı Osmaniyelileri ezilmekten kurtaracağız'

'AKP'nin cezalandırdığı Osmaniyelileri ezilmekten kurtaracağız'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye 3. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, Ak Parti iktidarının Osmaniye'nin yollarını yapmayarak şehir halkını cezalandırdığını savundu. İktidara geldiklerinde Osmaniye'nin bütün yollarını yapacaklarını belirten Loğoğlu, ayrıca çiftçileri mazot, gübre ve yem pahalılığı altında ezilmekten kurtaracaklarını ifade etti.

Loğoğlu, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 57. hükümet döneminde Başbakan Yardımcısı olduğunda, Osmaniye'ye yapılan yollara ilaveten bir yol yapılmadığını dile getirdi. Osmaniye'nin diğer illerle bağlantısını sağlayan yollar ile ilçe ve köy yollarının sorunlu olduğunu söyleyen Loğoğlu, şehre adeta ambargo uygulandığını savundu. Loğoğlu, "Osmaniye duble yollardan nasibi alamadı. Resmen iktidar tarafından cezalandırıldı. Osmaniye Kadirli yolu için 57. hükümet zamanında ayrılan bütçe bile Tayyip Erdoğan'ın Siirt seçimleri için harcanmış. Osmaniye'nin bütün yollarını yapacağız."

ÇİFTÇİLERİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ

Osmaniye çiftçisinin de büyük sorunlar yaşadığını vurgulayan MHP Milletvekili adayı Elif Loğoğlu, "Çiftçilerimiz tohum, gübre, mazot fiyatları altında eziliyor. Çiftçilerimiz gemicilerden daha mı zengin ki gemilere 1,5 liraya satılan mazot çiftçiye 4 liradan satılıyor. Buğday fiyatı geçen yılın hasat mevsiminden daha düşüğe satılıyor. Yem fiyatları dört kat artarken, süt fiyatları bir buçuk kat artmış. Çiftçilerin ürünleri para etmiyor. Fındığa destekleme ödemesi yapılırken fıstığa destek yok. Çiftçilerimizi bu pahalılığın altında ezilmekten kurtaracağız." şeklinde konuştu.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN HEPSİNİ ATAYACAĞIZ

Gittiği her yerde işsiz üniversite mezunlarıyla karşılaştığını da anlatan Loğoğlu, şunları kaydetti: "Saha çalışmalarımızda üniversiteden mezun olduğunu halde iş bulamadığın için evde oturanlarla karşılaşıyorum. 'Atanamadım' diyorlar. Diğer taraftan Bilal Erdoğan'ın referansıyla 800 binden fazla kişi işe yerleştirildi. Bizim iktidarımızda atama bekleyen öğretmenlerin tamamı atanacak."

ÇOK ŞALVAR GİYDİM, YİNE GİYERİM

Elif Loğoğlu, 'Meclis'e şalvarla gideceğim' sözleriyle de gündeme gelmişti. İnsanın kendi kültürünü yansıtmasının entelektüel değerinden bir şey kaybettirmeyeceğini dile getiren Loğoğlu, "Ben köy çocuğuyum. İlkokulda, ortaokulda her zaman şalvarımı giydim. Şalvar, hayatımızın bir parçası. Amacım insanın kültürüne sahip çıkabileceğini göstermek. Şalvarıyla yola çıkan bir genç kız üniversite hocası da olabilir. Tabii ki Meclis'in kurallarını bozacak yönde davranacak değilim." diye konuştu.

Afaki vaatlerde bulunacak biri olmadığını vurgulayan milletvekili adayı Elif Loğoğlu, şöyle konuştu: "Gücümün yettiği kadar koşturacağım. Amel defterimi kapatmayacak hizmetler yapmayı Allah'ımdan istiyorum. Kariyer peşinde değilim, zaten bir kariyerim var." Seçildiği takdirde Osmaniye'nin tarihinde ilk defa bir kadın milletvekili çıkarmış olacağını anlatan Loğoğlu, "Kadınlar ve gençler sahip çıkıyor." dedi.

KADININ SORUNU, TOPLUMUN SORUNUDUR

Kadınların sorunun aynı zamanda toplumun sorunu olduğunu belirten Elif Loğoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Genç kızlarımıza yeni nesle hizmetimi üniversitede yapıyordum, sonra dernekle bir ileri boyuta taşıdım. Şimdi de Meclis'te hizmet etmek istiyorum. Kadınlarla ilgili bakanlıklarda, Meclis'te, akademik camiada neler yapılıyor biliyorum. Kadına yüklenen sorunların toplumun sorunları olduğunu gördüm. Sahadaki çalışmalarım sırasında kadınların kendilerinden ziyade çocukları için isteklerde bulunduğunu gördüm. Sivil toplum kuruluşu başkanı olarak onların sorunlarını çözmekte aciz kaldığımı fark ettim. Bu sorunlarla mücadele etme adına siyasete atıldım. Kadının, toplumun aynası olduğunu düşünüyorum. Kadının sorunu, toplumun sorunudur. Ailede sorun varsa, kadın çok mesut olamıyor. Kadına yapılan yatırım, topluma yatırım olduğu inancıyla siyasete girdim."

Kadirlili geniş bir ailenin 13 çocuğundan 11.'si olan Prof. Dr. Elif Loğoğlu, ilk, orta ve liseyi memleketinde bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Ankara'nın yolunu tuttu. Akademik kariyer yapan Loğoğlu, 2008 yılında Kadın Hareketi Derneği'ni kurdu. Loğoğlu, 7 yıl dernek aracılığıyla kadınlara hizmet etti. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER