'AKP Pelikan’ı meşrulaştırdı, Perinçek’i kucakladı'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP’den kesin ihracının istenmesinin ardından ismi ihraç edilecek isimler arasında yer alan eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “AK Parti Pelikan’ı meşrulaştıran, Perinçek’i kucaklayan bir hale dönüştü.” dedi.

SHABER3.COM

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığını yaptığı partisinde sular durulmuyor. Bir dönem partiyi emanet ettiği eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve ona yakın isimlerin ihracının istenmesi deprem Ankara kulislerini karıştırdı. AKP MYK toplantısında Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın ihracı istendiği öğrenilmişti. Kurulda AKP eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de ihraç listesinde yer aldığı ifade edildi.


Medyascope adlı YouTube kanalında açıklamalarda bulunan eski İl Başkanı Selim Temurci, “AK Parti’nin ihraç kararı Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Şayet bize kapıyı gösterenler milletin yeni partiye olan ihtiyacından korkmuşlarsa korkuları en kısa sürede gerçeğe dönüşecektir” ifadesini kullandı. “Bizim tanıdığımız Erdoğan arkadaşlarını kucaklardı” sözleriyle konuşmasına devam eden Temurci, “Ben ve arkadaşlarım geçen süreçte AK Parti’nin kendi değerlerine, kendi mazisine sahip çıkmasını bekledik.” dedi.

“AK PARTİ BU AKLINI KAYBETMİŞ DURUMDA”
“AK Parti’yi değerlerinden uzaklaştıranlar parti içindeki son değerleri de tasfiye ediyorlar.” diyen Temurci, “Biz yaklaşık 6 aydır AK Parti içinde bir itiraz süreci başlattık. Bizim haykırışımız öze dönüş haykırışıydı. Karşılıksız kaldığını görüyoruz. Doğruları duyacak kadar cesareti olmayanların, istişareyi itaat diye anlayanların aldıkları kararların hiç bir önemi yok. Bu kararlar partinin AKP’lileştiğinin bir göstergesi. 2001 yılında partiyi kurduğumuzda lider oligarşisine karşı ortak akıl diyen bir AK Parti vardı. Maalesef dün alınan kararla AK Parti bu aklını kaybetmiş durumda.” şeklinde konuştu.

AKP’nin mevcut yönetiminin kendini hesaba çekmediğini vurgulayan Temurci, “AK Parti ceza keserek sonuç alacağını düşünüyorsa yanılıyor” uyarısında bulundu. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan istifa etmesinde önemli rolü olan Pelikancılar diye bilinen ekibe de göndermede bulunan Temurci, “AK Parti Pelikan’ı meşrulaştıran, Perinçek’i kucaklayan bir hale dönüştü.” eleştirisinde bulundu.
<< Önceki Haber 'AKP Pelikan’ı meşrulaştırdı, Perinçek’i kucakladı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER