AKP tezleri ABD'de neden karşılık bulmuyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 15 2017
Gazeteci Adem Yavuz Arslan TR724.com internet sitesinde Türkiye ABD ilişkilerini analiz etti.

Ortaçağ sonrası İtalyan siyasetinin en önemli aktörlerinden, Floransalı düşünür Niccola Machiavelli (1469-1527) devlet adamlarına ‘öğütleri’ içeren ünlü kitabı Prens’i yazarken herhalde ‘en iyi takipçisi’nin Müslümanlar arasından çıkacağını tahmin etmemiştir.
Bilindiği gibi Machiavelli, iktidarı ele geçirmek ve sürdürmek için ‘gerektiğinde hiç bir dini yada ahlaki kural tanımadan hareket edilebileceğini’ savunur.
Yaygın bilindiği şekliyle de ‘amaca ulaşmak için her yol mubahtır’ der.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi kariyeri ‘iyi bir Machiavelli takipçisi’ olduğunun örnekleri ile dolu. Tam da Machiavelli’nin tarif ettiği gibi ‘amaca ulaşmak için her yolu mubah’ görüyor.
Erdoğan’ın etik anlayışına ve siyasi tercihlerine dair sayısız örnek sıralamak mümkün. Eğer bir listeleme yapılacak olsa, son günlerde ABD kamuoyunu da meşgul eden Michael Flynn skandalı kesinlikle satır başlarından birisi olacaktır.
Zira her fırsatta ‘dini kimliğini’ öne çıkartan, namaz kılarken yada Kur’an okurken görüntülerini servis ettiren, ‘göklerden gelen bir karar vardır’ söylemiyle iktidarına ‘ulviyet’ yükleyen Erdoğan’ın en büyük partnerleri ‘İslamofobik sayılabilecek’ kişiler.
Fethullah Gülen’i yok etmek için ‘İslamafobik sayılabilecek’ fikirlere sahip kişilerle ortaklık yapıp, onlara devlet hazinesinden yüklü miktarda paralar ödüyor.
Türkiye’de ‘anti-Semitik sayılabilecek’ ifadeler kullanırken ABD’de en büyük partneri Yahudi lobisi.
İLGİNÇ İLİŞKİLER AĞI
Bilindiği gibi Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli general Michael Flynn Rus büyükelçi ile olan ilişkileri nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı.
Ancak gelişmeler gösterdi ki Flynn’in skandalları Ruslarla sınırlı değil.
Amerikan medyasının dedektif gibi iz sürerek ortaya çıkarttığı detaylara gö
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'3.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı4.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!5.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi

Hüseyin Yağmur
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...

Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihaye...

TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıkl...


