AKP toplantısını Samsun belediyesi finanse etti: Tam 357 bin 500 lira

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AKP Karadeniz Bölge Toplantısı’nın giderlerini ödediği belirtildi. AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı ve 128 AKP’li belediyenin katıldığı toplantı için belediye kasasından 357 bin 500 lira harcanmış.

SHABER3.COM

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, belediye bütçesinden parti toplantısı için harcama yapılmasını doğru bulmadığını belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Belediyelerin ve ülkenin ekonomik koşullarının bu denli kötü olduğu ve ekonomik sıkıntıların büyüdüğü dönemde bu tür harcamaları doğru buluyoruz. AKP’li belediyeler tasarruf değil savurganlık yapıyorlar. Ülkenin kaynaklarını sömürmeye çalışıyorlar. Bizse nasıl tasarruf yapabileceğimizi konuşuyoruz. Tasarrufun azı çoğu olmaz. Biz tasarruf yapmak isterken bunlar bu tür harcamalar yapıyor” diye konuştu.

Yapılan harcamayı israf olarak nitelendiren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise şunları söyledi:

“Belediyeler, kaynakları halk tarafından sağlanan ve elindeki kaynakları yine halka hizmet için kullanmak zorunda olan kurumlardır. Belediyelerin kasasına giren her kuruş para, partilere değil, vatandaşa hizmet olarak dönmelidir. AKP’nin Samsun’da gerçekleştirdiği yerel yönetimler toplantısının masrafları, şayet AKP’li büyükşehir belediyesince karşılanmışsa, burada bir israf vardır, bunu asla tasvip edemeyiz. Bu toplantı için belediyenin kasasından bir harcama yapılıp yapılmadığı, şayet yapıldıysa ne kadar para harcandığı konusunda derhal Samsun halkını bilgilendirmelidir.”
<< Önceki Haber AKP toplantısını Samsun belediyesi finanse etti: Tam... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER