AKP valileri sattı mı?

AK Parti çözüm süreci döneminde Valilere PKK'ya yönelik operasyon yapılmaması konusunda kesin talimat vermişti. Ancak süreçten dönülünce AK Parti valileri çok fena sattı. Dün Adalet Bakanı Bozdağ, 'Terör örgütü hendek kazarken sen seyret diye talimat verilmedi' diyerek valileri hedefe koydu.

AKP valileri sattı mı?

Adalet Bakanı Bozdağ, "Hükümetlerimiz döneminde hiçbir hükümet yetkilisi, hiçbir valiye, emniyet gücüne şurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret diye talimat vermemiştir." dedi.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine, TBMM Genel Kurulunda başlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetleri döneminde hiçbir hükümet yetkilisinin, hiçbir valiye, emniyet gücüne "şurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret" diye talimat vermediğini kaydetti.

Bozdağ, şunları söyledi:

"Her hükümet, elindeki imkanlar ölçüsünde terörü sona erdirmek, kanı durdurmak, huzur ve barışı kalıcı bir şekilde tesis etmek için, bir yandan güvenlik politikaları, diğer yandan da başka alternatifler üzerinde samimiyetle çalışmıştır. Hiçbir hükümeti, hükümetin bakanını, 'teröre destek oldu, destek verdi, yardımcı oldu' şeklinde suçlamak doğru bir yaklaşım değildir; insaflı, hakkaniyetli, adaletli, vicdanlı bir yaklaşım değildir."

Bekir Bozdağ, hükümetleri döneminde hiçbir valiye, hiçbir emniyet gücüne, hiçbir hükümet yetkilisinin, "şurada terör örgütü hendek kazarken sen seyret" diye talimat vermediğini ifade ederek, "Silahla buradan geçiyor, şunu yapıyor, bunu yapıyor, bunlara dokunmayın da" denilmediğini aktardı.

"Ankara'da kamu düzenini, güvenliğini bozan bir eyleme hangi usulle müdahale ediliyorsa, Diyarbakır'da ya da başka yerde kamu düzenini bozana hukuk çerçevesinde aynı müdahale yapılsın" talimatı verildiğini dile getiren Bozdağ, "Başka bir talimat yoktur olması da zaten düşünülemez." ifadesini kullandı.

BOZDAĞ'IN BU SÖZLERİ VALİLERİ HEDEFE KOYDU

Çözüm süreci kapsamında bir çok vakada valilerin PKK'ya yapılması planlanan operasyonları engellediği bilinen bir gerçekti. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir televizyon programında bunu itiraf etmişti. Erdoğan açık açık, "Valiler verdiğimiz talimatlar gereği PKK'ya operasyon yapmadı!" demişti. 

İşte o sözler:


<< Önceki Haber AKP valileri sattı mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER