AKP ve CHP'den son görüşme sonrası önemli açıklamalar

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin beşincisi sona erdi.

AKP ve CHP'den son görüşme sonrası önemli açıklamalar

AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerinin beşincisi sona erdi. 

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yaklaşık 8 saat saat süren görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç bir açıklama yaptı.

Yapılan son toplantının ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşmelere ilişkin hazırlanacak rapor sunulacak. İki liderin, raporları inceledikten sonra bu hafta içi bir araya gelmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, belirlenen tüm konuların görüşülmesinin bugün tamamlandığını söyledi. Günlük çalışmalardan sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na o günün muhasebesi ve değerlendirmesini bir rapor olarak sunduklarını dile getiren Koç, Koç, 5. toplantıyla ilgili değerlendirmeyi yarın sunacaklarını ifade etti. 

"Temel sorumluluklarımızı bilerek, ülkeyi karşı karşıya kaldığı sorunları analiz ederek bu sorumluluğumuzu yerine getirdik." diyen Koç, bundan sonraki sürecin Davutoğlu'nun alacağı karara bağlı olduğuna dikkat çekti. Buna göre bir görüşme talebi olursa görüşülüceğini belirten Koç, "Ciddi temel farklılıklar var, örtüşen konular da var. Bütün bunlar liderlere iletilecek. Türkiye'nin kritik günlerinde ülkenin hükümetsiz kalmaması için çalıştık." diye konuştu. 

Bir soru üzerine Koç, "Olumlu olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz. Bazı konularda ciddi temel ayrılıkları da var, örtüşen konular da var. Bundan sonra liderler ile görüşülecek. Partimizin yetkili kuruluşlarına da götürülecek. Bu kritik gündemde ülkenin hükümetsiz kalmamasını nasıl oluşturabiliriz ev ödevini yerine getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise CHP ile 30 saate yakın mesai yaptıklarını ifade etti. AK Parti olarak koalisyonla ilgili yapılan çalışmanın tamamının 60 saatten fazla olduğunu dile getiren Çelik, bir toplantı hariç her toplantının 7-8 saat sürdüğünü kaydetti.

Tüm konuların görüşülmesinin tamamlandığını ifade eden Çelik, "Heyetler olarak genel başkanlarımıza ve yetkili kurullara gerekli sunumu yapacak duruma gelmiş durumdayız. Bugünkü toplantının sonuçlarını 'anlaşılan, anlaşılmayan ve genel başkanın takdirine sunulacak konular' olarak üç başlık halinde genel başkana sunulacak." ifadelerini kullandı.

CHP'ye gösterilen nezaketten dolayı teşekkür eden Çelik, yarından itibaren sunuma hazır olacaklarını kaydetti. Başbakan Davutoğlu'nun YAŞ toplantısına katıldığını hatırlatan Çelik, bundan sonraki görüşme takviminin Davutoğlu'nun yetkili kurullar ile yapacağı görüşme sonrası belirleneceğini söyledi. 

Görüştükleri konuların şimdiye kadar iki parti arasında sert tartışmalara sebep olan konular olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, uzlaşmanın mümkün olmadığı konuları gördüklerini ve genel başkana bu bilgileri vereceklerini kaydetti. 
<< Önceki Haber AKP ve CHP'den son görüşme sonrası önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER