AKP yargısının öldürdüğü Halime öğretmen'in hüzünlü hikayesi

Mersin'de bir ihbar mektubuyla, hukuksuzca, mağdur aileler için yardım topluyorlar diye tutuklanan 80 kadından biri olan Halime Gülsu'nun vefatının ardından kardeşi Zübeyir Gülsu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu

SHABER3.COM

Henüz 34 yaşında, İngilizce öğretmeni iken KHK zulmüne uğrayan Halime Gülsu kronik rahatsızlığı olmasına rağmen tutulduğu cezaevinde öldürüldü. İlaçları verilmedi, gözaltında kötü muameleye maruz bırakıldı ve savunması dikkate bile alınmadan hapishaneye konuldu.

Yaşlı annesiyle yaşayan Halime Gülsu'nun cezaevine girdikten sonra çilesi katlandı. Bir taraftan hastalığıyla mücadele ederken diğer yandan gözaltı sırasında kaybedilen raporu ihtiyacı olduğu cezaevinde yeniden aldırılmadı. 

Hastaneye sevki ancak 25 Nisan'da gerçekleşen Halime öğretmenin zayıf düşen bedeni tekrar cezaevine konuldu ve koğuş arkadaşlarının yardımıyla hayatını güçlükle sürdürdü. İki defa koma haline giren kadının bu arada bir defa da dili boğazına kaçtı. Buna rağmen ısrarla cezaevinde tutuldu ve 28 Nisan'da sabaha karşı 05.00'de 21 kişiyle birlikte kaldığı koğuşunda ruhunu teslim etti. Vefatının ardından apar topar hastaneye götürülen merhumenin ailesine buradan haber verildi.

Suçsuz yere hapse konan binlerce masum gibi tek suç gösterilmeden, sadece kendisi gibi mağdur ailelere yardım için içli köfte satmak, para toplamak iddiasıyla tutuklu yargılanmaya başlanmıştı, kendisi gibi 80 hanım arkadaşıyla birlikte. 

Feryatları sonuçsuz kaldı ve geride gözü yaşlı bir aile bırakarak hayata gözlerini yumdu. 

Yaşlı annesine ise vefat haberi henüz verilemedi.

Acılı ağabeyi Zübeyir Gülsu, yurtdışından yürekleri dağlayan mesajları yine Twitter üzerinden verdi:

''Babam 2.5 sene önce vefat etti, şimdi de gözümüzün nuru biricik kız kardeşimiz devlet tarafından hiçbir suçu olmadığı halde cezaevine konuldu ve bilinçli bir şekilde ölmesine göz yumuldu. Elimiz kolumuz bağlı yurt dışındayız, cenazesine gidemiyoruz. Annemin hala haberi yok. İçimiz yanıyor... Kardeşime kıydılar... Göz göre göre öldürdüler... Raporu olmasına rağmen tedavisini engellediler... İki cihanda da ellerimiz yakalarında olacak... Yarın rahmanın huzurunda hesaplaşacağız tüm sorumlularla....''

samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber AKP yargısının öldürdüğü Halime öğretmen'in hüzünlü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER