AKP yönetimindeki yargı CHP'yi ablukaya aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 21 2025
Paylaş
X Post
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile normalleşme sinyalleri vermişti. Ancak AKP yönetimi yargı eliyle pata küte CHP’ye saldırdı. İki belediye başkanı tutuklandı, İmamoğlu ve partinin gençlik kolları başkanı hakkında soruşturma başlatıldı.
AKP'nin CHP'ye yönelik baskıları tüm hızıyla sürüyor. Ancak tüm bunlara karşı cılız bir muhalefetle eleştiri yapan CHP’nin iktidara kırmızı kart göstermesi, "tepkimiz sert olacak ve bu bir savaş ilanıdır" şeklindeki açıklamaları ise başta Erdoğan tarafından "turpun büyüğü heybede" denilerek alay konusu yapıldı. Özgür Özel’in AKP’nin yolsuzluklarını hiç ağzına almaması ise "Turpun en büyüğü ayakkabı kutusundaydı ama cezalandırılmadı…" şeklinde eleştirilen konuların başında geldi.
Bold Medya'da yer alan habere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki normalleşme süreci, 2024 yerel seçimlerinden sonra başladı. Seçimlerin ardından Erdoğan'ın talebi üzerine Özel ile görüştü.
AKP İLE CHP ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Görüşmenin ardından, AKP ve CHP arasında diyalog ve işbirliği adımları atıldı. CHP'nin gölge bakanları ile AKP'nin bakanları arasında görüşmeler yapıldı ve çeşitli konularda ortak çözümler arandı. Bu süreç, Türkiye'de siyasi kutuplaşmanın azaltılması ve daha yapıcı bir siyasi ortamın oluşturulması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ancak, bu normalleşme sürecinin ne kadar kalıcı olacağı ve hangi sonuçları doğuracağı kestirilemiyordu.
ÖZEL, CHP ÜYELERİ HAKKINDA MİT’TEN YARDIM ISTEDİ
Erdoğan ile çeşitli ortamlarda bulunan Özel’in tokalaşma görüntüleri, AKP’nin yayın organları tarafından normalleşme görüntüleri olarak servis ediliyordu. Özgür Özel, kendince olayı bir adım daha öne taşıdı. MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan, CHP'nin yurt dışındaki üye alımları sırasında güvenlik soruşturması desteği talep etti. Özel, bunu özellikle ABD ve Almanya'daki temsilciliklerde terör örgütlerinin sızmasını önlemek amacıyla yaptığını savundu. Özel, Kalın'ı parti merkezinde ağırladı. AKP yandaşı medya organlarında bu görüşmeyi alkışlayan haberler yapıldı.
ÖZEL’E CHP VE MUHALEFETTEN TEPKİ GELDİ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...




