AKP'de Başbakanlık için ilk 3 isim belli oldu

“AK Parti'nin yeni genel başkanı kim olsun?” sorusu, yarın ya da cuma günü yanıtını bulacak. Milletvekili ve bakanlar arasında yapılan temayül yoklamasında da öne çıkan isim yine Binali Yıldırım oldu.

AKP'de Başbakanlık için ilk 3 isim belli oldu

AKP'nin olağan kongresine sayılı günler kala, "Genel başkan kim olsun?" sorusuna bu kez milletvekilleri, bakanlar, kurucu üyeler, MKYK üyeleri, etik kurulu üyeleriyle hakem kurulu üyeleri yanıt verdi.

Temayül yoklamalarının ikinci gününde de Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım ismi birinci çıktı.  Milletvekili ve bakanların büyük bölümü de tercihini Yıldırım'dan yana kullandı.

BEKİR BOZDAĞ VE NUMAN KURTULMUŞ GERİDE KALDI

Yaklaşık bir buçuk saat süren temayül yoklamasında,  Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş'a verilen oylar  Binali Yıldırım'ın gerisinde kaldı.

İlk temayül yoklaması önceki gün il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları arasında yapılmış yine  Binali Yıldırım ön plana çıkmıştı.

800 KİŞİNİN GÖRÜŞÜ

Böylece  AKP'de iki gün içinde yaklaşık 800 kişi görüşünü belirtmiş oldu. Olağanüstü kongrede aday olacak ismin perşembe ya da cuma günü açıklanması bekleniyor.

Temayül yoklamasının ikinci gününde, genel merkezde oy kullananlar arasında,  Binali Yıldırım'ın yanı sıra ismi genel başkan adayları arasında geçen Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ da vardı. Her iki ismin oy kullanırken çekilmiş fotografları  Twitter üzerinden paylaşıldı.

<< Önceki Haber AKP'de Başbakanlık için ilk 3 isim belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER