AKP'de Erdoğan dışında üç ekip var... Kim nerede güçlü, kim kimin adamı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 30 2018
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) en az üç farklı ekip tarafından yönetildiği iddia ediliyor. Süleyman Soylu ve Berat Albayrak'ın ekiplerinin yanı sıra AKP içinde en ciddi etkiye sahip kesimin 'kuruluşçular' ekibi olduğu belirtildi.
Birgün'den Yaşar Aydın'ın analizi şöyle:
Süleyman Soylu örgüt içinde yaptığı hamlelerden istediği sonucu alamasa da özellikle içişleri bürokrasisinde ve MİT üzerinde ciddi bir etki alanı oluşturdu. Soylu’nun şahsında temsil edilen siyaset MHP ile kurulan ittifaktan da aldığı güçle parti üzerinde etkisini artırıyor. 7 Haziran’dan bu yana oluşturulan blokun en önemli harçlarından biri Süleyman Soylu ve ekibi oldu. Dış politikada bir makas değişikliği olmaması durumunda bu damarın daha da güçlenme potansiyeli var.
Berat Albayrak’ın da parti içinde çok büyük güce sahip olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Bununla birlikte Erdoğan’ın izlediği ekonomik ve siyasal hatta dair önemli katkılar sunduğu çok açık. Berat Albayrak, bir yandan bu siyasetin görünen yüzlerinden biri olurken diğer yandan da kardeşi Serhat Albayrak üzerinden medya etkisini artırmaya çalışıyor. Bu konuda oldukça da yol almış durumda.
KURULUŞÇULAR EKİBİ
AKP içinde en ciddi etkiye sahip kesim, partinin kuruluşundan bu yana örgüt içinde bulunan isimlerin yer aldığı ‘kuruluşçular’ ekibi. Bu ekibin önemli isimlerinin nerdeyse tamamı merkez karar organlarının dışına itilmiş durumda.
Bununla birlikte bu fikrin savunucuları partinin hâlâ en kalabalık ve yaygın kesimini oluşturuyor. Buna rağmen neredeyse sesleri hiç çıkmıyor. Tek özlemleri ise yeniden ‘parti’ olabilmek. Bunu da ancak Erdoğan’ın yapabileceğini düşünmeleri onları hareketsiz kılan başka bir olgu. En önemli tartışma başlıkları ise, Erdoğan olmadığı an ne olacak?
FARKLI DURUŞLAR, EYLEMLİ ÇIKIŞLAR
Erdoğan’ın domine ettiği partide tek ses görüntüsü yine Erdoğan’ın “hoşgörüsü” ile zaman zaman deliniyor. Tam da bu anlarda parti içi farklılıklar da gün yüzüne çıkıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...10.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







