AKP'de İstanbul için son üçe kalanlar belli oldu: Hangi adayın ismi öne çıkıyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 3 2024
Paylaş
X Post
Yerel seçim için geri sayım devam ederken AKP'nin İBB adayı henüz açıklanmadı. AKP'de 3 ismin ön plana çıktığı öğrenilirken Ali Yerlikaya'nın diğer adayların önünde olduğu konuşuluyor.
'İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu yenebilecek isim kim?' sorusuna odaklanan AKP hafta boyunca hem il ve ilçe teşkilatları ile yapılan temayül yoklamalarını hem de anket sonuçlarını değerlendirmeye alacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da önümüzdeki günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelmesi ve adaylara dair son analizlerini yapması bekleniyor.
DW Türkçe'nin edindiği bilgiye göre İstanbul'da yapılan temayül yoklamalarında eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İstanbul Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ön planda çıktı. Ancak anket çalışmaları ve bazı kanaat önderleri ile yapılan görüşmelerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da adı güçlü adaylar arasında gösterilmeye başlandı.
Geçen Cuma günü programlarını iptal ederek İstanbul'a giden Yerlikaya'nın da İstanbul'un ilçe ve mahallelerindeki 2019 yılındaki seçim sonuçlarını analiz ettirdiği öğrenildi. Son aylarda uyuşturucu ve suç çetelerine yönelik operasyonları artırması sebebiyle muhalefetten de övgü alan Yerlikaya'nın önceleri adaylığı istemediği, ancak bu fikrinde değişiklik olduğu belirtiliyor. Yerlikaya'nın muhalif seçmenin de "beğenisini kazanan" sosyal medya paylaşımlarının sebebinin de bu olduğu yorumları yapılıyor.
Üst düzey bir AK Parti yöneticisi, DW Türkçe'ye son zamanlarda Ali Yerlikaya isminin daha fazla dillendirildiğini doğruladı. Kurmay, "Yerlikaya, her ne kadar temayülden adı ilk sırada çıkmasa da kamuoyundaki algısı, İstanbul'u bilen bir isim olması, vatandaştaki karşılığı nedeniyle şu an için adaylar arasında bir, hatta birkaç adım önde denebilir" ifadelerini kullandı.
Murat Kurum'un adaylık ihtimalinin ise giderek zayıfladığı belirtiliyor. Kurum'un devre dışı kalmasında milletvekili olması ve Meclis'teki kritik sandalye dağılımı da gösterilen gerekçeler arasında.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar Sofrası2.İran mach 13 hızındaki süper füzelerini kullandı3.İncirlik yayınına soruşturma: Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrolle serbest4.İran füzeleri Netanyahu’nun ofisini hedef aldı iddiası: Yakın ekibinden bir kişi hayatını kaybetti5.Tanju Özcan hakkında tutuklama talebi
6.Rusya: Trump politikasını sürdürürse 3. Dünya Savaşı başlayacak7.Donald Trump’tan İran’a sert mesaj: “Büyük dalga henüz gelmedi”8.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı!9.Savaşın Türkiye’ye ilk yansıması: Akaryakıtta rekor artış bekleniyor10.Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu, dünya geneli problem yaşanıyor

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












