AKP'den Bahçeli'ye cevap: Siyasi nezakete uygun değil, kırmızı çizgimiz Erdoğan'dır

Af tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP'yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız istese MHP'yi zikrederek konuşurdu. Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir" dedi.

SHABER3.COM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af açıklamasına AKP'den yanıt geldi. Basın toplantısı düzenleyen sözcü Ömer Çelik, şunları söyledi:

— Cumhurbaşkanımız imalarla konuşmayı sevmez. İma yollu MHP'yi ifade ettiğini söylemek Cumhurbaşkanımızı yeterince tanımamaktır. Cumhurbaşkanımız MHP'ye bir şey söyleyecekse açıkça MHP ismini zikrederek yapabilir.

— Baştan aşağı yanlış bir değerlendirmedir. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti'nin kırmızı çizgisidir. Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz.

-Af konusunda kendi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlgili başkanlığımızda çalışma tamamlanmak üzere. Zaten son noktayı koyduğumuz zaman Cumhurbaşkanımız açıklar.

— Özellikle uyuşturucu satıcılarıyla ilgili olarak, birer kurban olduğu yönünde bir yaklaşım bize iletiliyor. Cumhurbaşkanımız da buna yanıt vermiştir.

— Cumhurbaşkanımızın hedef alınmasını reddediyoruz, kabul edilebilir bulmuyoruz. Cumhur ittifakının gerektirdiği siyasi nezakete uymamıştır. Diliyoruz, bundan sonra hassasiyet gösterilsin. Bu şekilde yorumlar üzerinden fikir tesis ederek bu yaklaşımlarla yürümenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu cümleler son derece kırıcı cümlelerdir. Biz bunun tekrarlanmaması gerektiğini ifade ediyoruz.

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli kişisel Twitter hesabında Erdoğan'ın "Uyuşturucuları affetmekle mi anılacağız?" açıklamasına tepki göstermişti. Bahçeli, ''uyuşturucuyla en çok mücadele veren, bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri' diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket'tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek,tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış,fuzuli bir demagojidir'' demişti
<< Önceki Haber AKP'den Bahçeli'ye cevap: Siyasi nezakete uygun değil,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER