AKP'den çok ilginç Türkeş yorumu

Güneydoğu’daki AKP teşkilatları Tuğrul Türkeş’e, bölgede HDP’ye yeniden avantaj kazandıracağı için tepki gösterdi. Galip Ensarioğlu ise “Türkeş’i alarak MHP’li olmadık. Türkeş’i MHP’den kopardık” dedi.

AKP'den çok ilginç Türkeş yorumu

Ensarioğlu: Türkeş’i MHP’den kopardık

7 Haziran’da bölgede neredeyse tüm illerde birinciliği alan HDP’ye Diyarbakır’da 10-1 kaybeden AKP Ağrı, Tunceli, Iğdır ve Hakkâri’de sıfır çekmişti. AKP, HDP’nin bu bariz üstünlüğünü kırmak için 1 Kasım listelerini tamamıyla yeniledi. Bölgenin sembol ili olan Diyarbakır’da 11 adaydan 9’unu değiştirdi. Cumhuriyet'in haberine göre, Diyarbakır’da 1. sıraya, daha önce de AKP’den milletvekilliği yapan ancak 7 Haziran’da aday gösterilmeyen Galip Ensarioğlu getirildi. Ensarioğlu, güneydoğuda listelerin yenilenmesini, “7 Haziran’da bölgede adayların çoğunluğu dışarıdan getirilmişti. Ancak bu kez bölgenin insanları aday gösterildi. Sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

Türkeş sendromu

Ancak AKP’de yenilenen adaylarla 1 Kasım için oluşturulmaya çalışılan moral, Tuğrul Türkeş’in adaylığıyla bozuldu. Edinilen bilgilere göre bölgedeki AKP teşkilatları ve listelerde yer alan çok sayıda aday, Türkeş’in adaylığına, bölgede HDP’ye yeniden avantaj kazandıracağı için tepki gösterdi. Galip Ensarioğlu ise Türkeş’in adaylığıyla ilgili Cumhuriyet'in sorusuna, AK Parti olarak Türkeş’i alarak biz MHP’li olmadık. AKP MHP’lileşmedi. Biz MHP’ye gitmedik, Türkeş bize geldi. Türkeş’in aday gösterilmesi bizim MHP’ye benzediğimiz, benzeyeceğimiz, onların anlayışını savunacağımız anlamına gelmez. Biz MHP ile ittifak yapmadık, Tuğrul Türkeş’i MHP’den kopararak saflarımızı kattık” diye yanıtladı. Geçen dönem Tuğrul Türkeş’in kardeşi Ahmet Kutalmış Türkeş’in de AKP’den milletvekilliği yaptığını anımsatan Ensarioğlu, bu nedenle bölgede oy kaybetmediklerini, bu kez de kaybetmeyeceklerini söyledi.

Ensarioğlu, AKP’nin seçimde özellikle batıda MHP ile milliyetçilik üzerinden siyasi yarış yürütecek olmasının bölgede durumu nasıl etkileyeceği konusunda da, “Biz çözüm sürecinden asla ve hiçbir şekilde vazgeçmediğimizi anlatıyoruz. Çözüm sürecinin koordinatörü Beşir Atalay’n Van’dan aday gösterilmesi önemlidir, çözümle ilgili sembolik anlamı vardır” dedi.

Haşim Haşimi şoku

AKP, iddialı adaylarla HDP’nin karşısına çıkmaya hazırlandığı Diyarbakır’da Haşim Haşimi şoku da yaşıyor. 7 Haziran’da AKP’nin Diyarbakır 3. sıra adayı olan Haşimi, partinin yeni aday listelerine tepkisini bağımsız aday olarak gösterdi. Haşimi, bağımsız aday olma gerekçesini anlatırken, bütün bölgede çatışmalı süreçle ilgili politikalara ve gösterilen adaylara büyük tepki olduğunu söyledi.Cumhuriyet
<< Önceki Haber AKP'den çok ilginç Türkeş yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER