AKP'den gurbetçiye bir darbe daha

Gurbetçilerin emeklilik için borçlanma tutarını yüzde 100 artırırken, emekli maaşını yarı yarıya düşüren Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti yeni bir karar aldı. Buna göre gurbetçi Türkiye'de kaldığı zaman zarfında tedavi masraflarını da cebinden karşılayacak.

SHABER3.COM


Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2 Eylül’de yaptığı değişikliğe göre gurbetçilerin Türkiye’de yalnızca acil servisteki ilaç reçeteleri sigorta kapsamında tutulacak. Diğer tedavi ve ilaç masraflarını gurbetçi kendisi karşılayacak.

Ağustos başında gurbetçilerin borçlanma primlerini artırıp hak edecekleri emekli maaşlarını düşüren SGK, yurt dışında ikamet edenleri etkileyecek yeni bir karar aldı. 

ACİL SERVİS HARİCİNDE ÜCRET TAHSİL EDİLECEK

Gurbetçilerin Türkiye’de sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalandığı günler tarih oldu. Bundan böyle gurbetçi yalnızca acil servisteki hizmetten sigorta kapsamında faydalanabilecek.

Gurbetçiler tatil ya da izinlerini geçirmek için Türkiye’ye geldiklerinde kullandıkları ilaçları eczanelerden alabiliyordu. İkamet ettiği ülkeden aldığı belgeyle memleketinde sigorta kapsamında sağlık hizmeti alabiliyordu.

İKİLİ ANLAŞMALAR BİLE KAPSAM DIŞI

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, uygulamanın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 

Saydan, “Vatandaşlarımızın anavatana gelmeleri SGK tarafından ‘turistik gezi’ olarak kabul edilmekte ve ilaç paralarını kendileri ceplerinden karşılamak zorunda kalmaktadırlar.” dedi. 

Saydan, Türkiye ile sağlık alanında sözleşme imzalamış ülkelerde ikamet edenlerin Türkiye’de geçirdiği süre boyunca yurt dışında bağlı oldukları sağlık sigortası şirketinden sağlık belgesi almaları şartı ile sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma haklarının olduğuna işaret etti. 

Ancak yapılan değişiklik ile bu hak da ortadan kaldırıldı.
<< Önceki Haber AKP'den gurbetçiye bir darbe daha Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER