AKP'den Kanal İstanbul için yeni adım
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 28 2021
Tartışmalı Kanal İstanbul projesi için AKP yeni bir adım daha attı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını açıkladı.
.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesiyle ilgili son gelişmeyi paylaştı. Kurum, "Kanal İstanbul Projesi için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını" açıkladı.
Projeye ilişkin daha önce "1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkardıklarını’’ söyleyen Kurum, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gelen itirazları değerlendirdiklerini ve 1/100 binlik planlarını geçen hafta itibariyle askıya çıkardıklarını belirtti. Kurum, "1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul'umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız" ifadelerini kullandı.
TEPKİLER SÜRÜYOR
DW Türkçe'deki habere göre 2011'den bu yana çalışmaları sürenKanal İstanbulprojesinde, güzergahı açıklanan kanalın etüd çalışmaları tamamlanmıştı.
Ancak AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "çılgın proje" olarak tanımladığı Kanal İstanbul'a yönelik muhalefetin ve meslek odalarının tepkileri sürüyor.
Çevre ve ekoloji boyutunun dışında tartışılan konuların başında bölgedeki arazilerin hızla yükselen fiyatları ve sürekli el değiştirmesi geliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler2.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'3.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!4.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...5.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi
6.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!7.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor10.AİHM'den Ekrem İmamoğlu kararı: Başvuru öncelikli olarak incelenecek

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







