AKP'den son 'ihale' hamlesi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Haziran 13 2015
Paylaş
X Post
Hükümet giderayak Kamu İhale Genel Tebliği ve 6 ayrı ihale yönetmeliğini değiştirdi.
AKP'den son 'ihale' hamlesi

Böylece, 2009’dan beri Hizmet Alım İhale Yönetmeliği 16’ncı. Yapım İşleri İhale Yönetmeliği 15’nci, Danışmanlık Hizmetleri Alım Yönetmeliği 12. kez değiştirilmiş oldu.

Bugüne kadar onlarca kez elden geçirilip delik deşilen ihale mevzuatı, seçim sonrası da unutulmadı ve yangından mal kaçırırcasına bir kez daha kapsamlı değişikliğe tabi tutuldu. Kamu İhale Genel Tebliği ve altı ayrı ihale yönetmeliği değiştirildi.

Taraf'tan Adnan Keskin'İn haberine göre, Bitmedi, ‘Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği’nde bile değişiklik yapıldı. Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) Kamu İhale Genel Tebliği’nin yanısıra altı ayrı ihale yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler 104 madde tuttu. İhale yönetmeliklerinin bazılarındaki değişiklik 22 madde, bazılarında 15 madde, bazılarında daha az maddede gerçekleştirildi.

Böylece, 2009 yılından bu yana, Yapım İşleri İhale Yönetmeliği 15’nci, Hizmet Alım İhale Yönetmeliği 16’ncı, Danışmanlık Hizmet Alım Yönetmeliği 12’nci, Mal Alım İhale Yönetmeliği 9’ncu, Çerçeve Anlaşma İhaleleri Yönetmeliği 8’nci Ve Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği De 3’ncü Kez Değiştirilmiş Oldu. değişiklikler yayımlandı İhale mevzuatının parçası olan tebliğ ve yönetmeliklerdeki değişikliklerin tümü dünkü resmi gazetede yayımlandı.

7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar gücünü kaybettiği için büyük telaş yaşayan hükümetin bu telaş içinde yürürlüğe koyduğu ihale mevzuatı değişikliklerinin başlıkları şöyle: Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: (2009’dan bu yana 9.kez değiştirilmiş oldu. Bir önceki değişiklik geçen Ağustos ayında yapılmıştı. Dünkü değişiklik 11 maddeden oluştu. Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: (2009’dan bu yana 12.kez değiştirilmiş oldu. . Bir önceki değişiklik geçen Haziran ayında yapılmıştı. Dünkü değişiklikler 15 maddede toplandı) Elektronik İhale