AKP'li adayın PKK'lı kardeşleri

Sözcü gazetesi, AKP'nin 31 Mart'taki yerel seçim için Sason'dan aday gösterdiği Muzaffer Arslan'ın PKK'ya katılan 2 kardeşinin çatışmada öldürüldüğünü, akrabalarının da örgütün dağ kadrosunda olduğu iddiasını manşete taşıdı.

SHABER3.COM

Sözcü gazetesinde Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün imzasıyla yayımlanan haber şöyle:

Batman'ın Sason İlçesi zorlu bir seçime sahne olacak gibi gözüküyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu'da miting yaptığı ilçe Sason olmuştu. Seçimin CHP ve AKP adayları arasında geçmesi bekleniyor. Adaylarla ilgili bilgi edinmeye çalışırken ilginç ayrıntılara ulaştım.

AKP Belediye Başkan adayı Muzaffer Arslan'ın kardeşleri ve ağabeyinin durumu konusunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sağlıklı bilgi verilmedi mi, yoksa, “Ağabeyi, kardeşleri yasadışı terör örgütüyle bağlantılıysa Muzaffer Arslan'ın ne suçu var?” denilip suçun şahsiliği dikkate alınıp önemsenmedi mi? Bilemem ama biz bildiklerimizi aktaralım:

Başkan adayının kardeşleri

Başkan adayı Muzaffer Arslan'ın kardeşi Vecdin Arslan, PKK'nın dağ kadrosundayken 1994'de Sason'da çatışma sonucu  öldürüldü. Diğer kardeşi Hayrettin Arslan, Siirt'te çatışmada öldürüldü. Ağabeyi Necip Arslan ile yeğeni Erdal Arslan da halen örgütün dağ kadrosunda bulunuyor. Ağabeyinin oğlu Ulaş Arslan ise 2006 yılında Kuşadası'nda çöp kutusuna bomba koyan ve 10 turistin ölümüne yol açan teröristlerden. Arslan, cezaevinden kaçtıktan sonra PKK'nın başı Murat Karayılan'a en yakın isimler arasında yer alıyor ve örgütün “Bombacısı” olarak da tanınıyor.

HDP, Sason'da belediye başkan adayı çıkarmadı. Bazen, HDP'lilerin kimi desteklediği tartışması da yaşanıyor. Ancak şu bir gerçek ki Güneydoğu'da kimin kimin yanında olduğuna ilişkin gerçekler, Ankara'da anlatılanlardan çok farklı.

<< Önceki Haber AKP'li adayın PKK'lı kardeşleri Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER