AKP'li Başkanı suçlayan MHP'li meclis üyesine saldırı

TRABZON’un Yomra İlçesi’nin MHP'li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak, bu sabah bir grubun tekme tokat saldırısında yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bayrak'ın beyin sarsıntısı geçirdiği ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

AKP'li Başkanı suçlayan MHP'li meclis üyesine saldırı

Olay bu sabah Yorma İlçesi'nde meydana geldi. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde dün düzenlediği ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'na ağır suçlamalar yönelttiği basın toplantısı ile ilgili haberin tam sayfa yayınlandığı bir yerel gazetenin ilçedeki bayilerden toplatıldığını öğrenen belediyenin MHP’li Meclis üyesi Hasan Bayrak, bunun üzerine değişik yerlerden temin ettiği gazeteyi ilçede dağıtmaya başladı. 



BEYİN SARSINTISI GEÇİRDİ

Otomobili ile bir süre gazete dağıtan Hasan Bayrak, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki otomobiline bineceği sırada, kimlikleri henüz belirlenemeyen birkaç kişinin saldırısına uğradı. 

Aldığı darbelerle fenalaşan ve kendinden geçen Hasan Bayrak, çevreden yetişenlerin çağırdığı ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle beyin sarsıntısı geçirdiği ve yaşananları hatırlamadığı öğrenilen Bayrak, Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı.

BAŞKAN SAĞIROĞLU HAKKINDA SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTU

Yomra Kent Platformu Başkanı da olan Hasan Bayrak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde dün düzenlediği basın toplantısında ilçenin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında aile şirketlerine haksız kazanç sağladığı, ranta dayalı imar planı hazırlattığı ve rant uğruna ilçe imarının katlettiği suçlamalarında bulunmuştu.

Yomra’nın yaşanılabilir ilçe olmaktan çıktığını ileri süren Bayrak, Ak Parti Genel Merkezi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti.

MHP ‘DEN TEPKİ AÇIKLAMASI

Yomra’da Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak’a yönelik saldırıya MHP Trabzon İl Başkanlığı’ndan da tepki geldi. Yapılan açıklamada olay kınandı ve yetkililer göreve çağrıldı. İl Başkan Vekili Ömer Arslan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meclis üyemizin darp edildiği nahoş bir olay gerçeklemiştir. Bu olayın faillerini şiddetle kınıyoruz. Bu darp olayına maruz kalan meclis üyemiz Sayın Hasan Bayrak kardeşimize acil şifalar dileriz. Bu olayı yapanları bir kez daha kınıyor ve de ilgili mahkemeleri göreve çağırıyoruz. Sorumluların acilen yakalanıp yargılanmalarını bekliyoruz. Belediye Başkanı ile ilgili her partiden meclis üyelerinin birlikte gazetede yayınlanan demeçleri ve verdikleri bilgiler doğru ise demek ki Yomra’da çok vahim ve kanunsuz olaylar vuku bulmaktadır.

Bunları açıklayan duyarlı meclis üyeleri dayakla susturulmaya çalışılmaktadır. Tekrar ediyoruz: Derhal hukuk harekete geçirilerek, bu iddialar araştırmalı ve gerekli yasal işlemler yapılmalıdır. Doğrular da ivedilikle kamuoyuna bildirilerek, bütün gerçekler açıklanmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu işin üzerine gideceğiz, gerekirse Başkan için suç duyurusunda bulunacağız."

<< Önceki Haber AKP'li Başkanı suçlayan MHP'li meclis üyesine saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER