AKP'li belediyenin horoz heykeli

Denizli'de 6 ay önce inşâ edilmeye başlanan heykel ve kaidesi için şu ana kadar toplam 26 ton demir kullanıldı. İnşaat demirinin tonunun 3 bin 300 TL olduğu dikkate alındığında sadece demir için harcanan tutar 85 bin 800 TL'yi buldu. AKP'li belediye başkanı toplam maliyeti açıklamıyor.

AKP'li belediyenin horoz heykeli

Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından Pamukkale Üniversitesi kampusünde dağlık alanda dev horoz heykeli inşâ ediliyor.

6 ay önce inşâ edilmeye başlanan heykel ve kaidesi için şu ana kadar toplam 26 ton demir kullanıldı. 

DEMİR MASRAFI 85 BİN TL'Yİ AŞTI

En ucuz inşaat demirinin tonunun 3 bin 300 TL olduğu dikkate alındığında sadece heykelde kullanılan demir için harcanan tutar 85 bin 800 TL'yi buldu.

Pamukkale belediye başkanlığı görevini Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) mensup Hüseyin Gürlesin ifa ediyor. Heykelin kaça mâl olacağına temas etmeyen Gürlesin, "Dünyanın en büyük horozunu 6 ayda tamamladık." dedi.

DENİZLİ'NİN HER TARAFINDAN GÖRÜLECEK

Kaidesiyle birlikte 27 metre yüksekliğinde olacak heykel, ışıklandırma sistemi tamamlandığında yerine yerleştirilecek. Dev horoz heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek. 

Başkan Gürlesin'in verdiği bilgiye göre horoz heykeli renkli ışıklandırma sistemiyle geceleri görülebilecek.


Heykeltraş Osman Atmaca, horoz heykelinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olduğunu söyledi.

DHA'ya mülakat veren heykeltıraş Osman Atmaca, horoz heykelinin rötuşların ve ışıklandırma sisteminin ardından kaidesine yerleştirileceğini ifade etti. 

Atmaca, "İki kişiyle 6 ayda yaptık. Amacımız Denizli horozunu dünyaya tanıtmak. Bu horoz rekorlar kitabına girecek." diye konuştu.
<< Önceki Haber AKP'li belediyenin horoz heykeli Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER