AKP'li eski başkana camide çevre düzenlemesi cezası

SİNOP'ta 2004-2009 yılları arasında Ak Parti'den belediye başkanlığı görevini yürüten Zeki Yılmazer, yargılandığı davada verilen hapis cezasının bir bölümünü, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında bir camide çevre düzenlemesi çalışması yaparak geçiriyor.

AKP'li eski başkana camide çevre düzenlemesi cezası

Sinop Belediye Başkanlığı'nı 2004-2009 yıllarında sürdüren Zeki Yılmazer hakkında, görev süresinin sona ermesinin ardından, işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Sinop 1'inci ve 2'nci Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde görülen davalar sonunda hapis ve para cezasına çarptırılan eski başkan Yılmaz, bu cezaların yaklaşık 11 ayını cezaevinde geçirdi. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan Yılmazer, 300 gün 600 saat merkeze bağlı Osmaniye Köyü Merkez Camisi'nde çevre düzenleme çalışmalarına katkı sağlayarak cezasını tamamlıyor. 



Aldığı cezalar hakkında konuşan Yılmazer, "Birçok ceza aldık. Ama şükürler olsun ki usülsüzlük denilen şeylerden bizim tüyü bitmemiş yetimin ne kimsenin boğazından geçirmişliğimiz var ne de kendi boğazımızdan geçirmişliğimiz var. Ancak şu var örnek olsun diye söylüyorum; makam arabası aldım misal. Makam arabası kanunlarla uygun değil. Kanun diyor ki, yüzde 50 yerli yapım olması lazım. Şu kadar fazla para olmaması lazım. Bunu muhasebe almıyor. Kanun gereği ben ne yapıyorum yazılı talimat veriyorum ki, ihale açın bu tip olan bir arabayı alın diyorum alıyorum. Ne olmuş oluyor. Usulsüzlük olmuş oluyor. İkinci bir örnek vereyim size aldığım cezaların içerisinde son festival var. Festivali mesela 450 bin liraya mal etmişiz. Bunun sadece 60 bin lirasını belediyeden harcamışız. Gerisini sponsor aracılığıyla tamamlamışız. Şimdi doğrudan alım deniyor. 20 bin liraydı o zaman yanlış hatırlamıyorsam. 3 tane doğrudan alım yapmışız misal, ses sistemi kiralama, sahne gibi. Bunlar yapılırken kanun gereği en az 3 tane teklif mektubu alınması gerekli ama muhasebe ikişer tane teklif mektubu almış. Şimdi bu usulsüzlük oluyor. Ne oluyor bütün muhasebe yargılanıyor. Bütün muhasebe yargılanırken de ben de diyorumki Belediye Başkanı olarak; 'Ben talimat verdim. Çocukların bir suçu yok.' Samimi olmak gerekirse ben nereden bileyim. Kaç adet teklif mektubu almış bunu mu inceleyeceğim" dedi.



Görevinden mutlu olduğunu belirten Yılmazer, “Benim erken kalkma gibi bir problemim var bu sebeple de denetimli saatlerimi 12.00 ile 14.00 arasına aldım. Günlük iki saat. Bu konuda üzüntüm şu saat nedeniyle eşimizin, dostumuzun, hemşehrimizin cenaze törenlerine katılamıyorum. Sinop'ta bilirler ki ben buna çok dikkat ederim. Sevindiğim konu ise dini vecibelerimizin çoğunu yerine getiremiyorduk. Bu vesileyle de görev yerimde dini vecibelirim de yerine getirmiş oluyorum. Bu konudan da mutluyum” diye konuştu.

Camide kaldığı sürede çevre düzenlemesi işleriyle uğraştığını belirten eski Başkan Zeki Yılmazer, sıkıntısı olan köylülere de yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

<< Önceki Haber AKP'li eski başkana camide çevre düzenlemesi cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER