AKP'li eski vekil aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu

Hakkari’de AKP milletvekili aday adayı olan ancak 3 kişilik listede yer alamayan AKP eski Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, bağımsız aday oldu.

AKP'li eski vekil aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu

Öztunç, Hakkari’de bağımsız aday olarak katılacağı 7 Haziran seçimlerinde en az 30 bin oy alarak TBMM’ye gireceği iddiasında bulundu.

Öztünç, Hakkari’deki seçmen oylarının 3’te birini de alacağını ileri sürdü. Öztunç, kendisine en çok oyun Şemdinli ve Derecik bölgesinden geleceğini belirterek, “2007 ve 2015 yılında aday aday olduğum AKP’nin tüm anketlerinde birinci gelmeme rağmen beni listeye almadılar. Biz de bizi seven halkımız ve yakınlarımızla bir karar aldık.  Halkımızın da isteği üzerine bağımsız aday oldum. Ben Hakkari’de AKP ‘ye hiç şans vermiyorum’ dedi.

AKP’NİN 3 KATI, HDP’NİN ÜÇTE BİRİ

HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’deki yüzde 10’luk barajını aşmasını temenni ettiğini de belirten Öztunç, “Ben HDP’nin barajı aşacağına inandığım için bağımsız aday oldum. HDP’nin en az 3’te biri kadar oy alacağıma da inanıyorum. HDP’nin 90 bin oy olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca AK Parti’nin 3 katı kadar da oy alacağım. Milletvekilliğim döneminde Hakkari’de çok güzel hizmetler yaptım. Bundan sonra seçilirsem Hakkari’ye her türlü hizmeti yine yapacağım. Kazanırsam halkımızın seçtiği Belediyemizle birlikte güzel hizmetler yapacağım” diye konuştu.

DHA
<< Önceki Haber AKP'li eski vekil aday gösterilmeyince bağımsız aday oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER