AKP'li eski vekil İdris Bal'a darbe soruşturması

AKP Kütahya eski Milletvekili İdris Bal hakkında soruşturma başlatıldı.

AKP'li eski vekil İdris Bal'a darbe soruşturması

AK Parti’den istifa edip parti kuran Kütahya eski Milletvekili İdris Bal ile danışmanları hakkında hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan soruşturma başlatıldı. Bal “Amaç yolsuzluğun üzerini kapatmak” dedi.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat gönderen Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu SavcıSerdar Coşkun, Prof. Dr. İdris Bal’ın AK Parti vekili olduğu dönemde 2013 yılının son aylarında işadamı Gürsel Ercan, danışmanı Hakan Semerci ile toplantılar düzenleyip iktidar partisini eleştirip dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın iktidardan indirileceğine dair açıklamalarının araştırılmasını istedi.

NE KAZANIM ELDE EDERLER?
Savcı, TEM polisinden Bal’ın milletvekilliğinin devam edip etmediği, Gürsel Ercan, Hakan Semerci’nin ne iş yaptığı, başbakanın iktidardan indirilmesi ile ne türlü kazanım elde edeceklerinin araştırılması için talimat verdi.

Soruşturmanın, Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın verdiği ifade ve havuz medyasında çıkan iddialar üzerine başlatıldığı kaydedildi.

‘NEYİM VAR DA İKTİDARI DEVİRECEĞİM’
Prof. Dr. İd­ris Bal, 22 Tem­muz 2011 ge­nel se­çim­le­rin­de AK Par­ti Kü­tah­ya Mil­let­ve­ki­li se­çil­di. AK Par­ti­’nin po­li­ti­ka­la­rı­nı eleş­ti­ren ve ra­por­lar ha­zır­la­yan Bal, 30 Ka­sım 2013’te par­ti­sin­den is­ti­fa et­miş­ti.

Geç­ti­ği­miz yıl De­mok­ra­tik Ge­li­şim Par­ti­si­’ni ku­ran Bal, ku­ru­cu­su ol­du­ğu par­ti­sin­den is­ti­fa et­miş­ti.

RA­POR SON­RA­SI TEH­DİT EDİL­DİM
Bal, so­ruş­tur­ma­ya şöy­le tep­ki gös­ter­di: “İs­tih­ba­rat dev­le­ti gi­bi her adımım ta­kip edil­di. AK­P’y­le yol­la­rı­mın ay­rıl­ma­sı çö­züm sü­re­ci ra­po­ru­na da­ya­nı­yor.

PKK dev­let ku­ra­cak, ta­ban ka­za­na­cak, te­rö­rü tek­rar baş­la­ta­cak di­ye uyar­dım. Bu ra­por­dan son­ra bun­lar be­ni teh­dit et­ti­ler. Sen genç­sin de­di­ler. Be­nim ne­yim var da ik­ti­dar par­ti­si­ni dü­şü­re­ce­ğim? 17-25 yol­suz­lu­ğu­nun üze­ri­ni ka­pat­mak, dik­kat­le­ri baş­ka ye­re çek­mek için düş­man ya­ra­tı­yor­lar.”
<< Önceki Haber AKP'li eski vekil İdris Bal'a darbe soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER