AKP'li isim iptal için her yolu deniyor: KHK'lıların oy da verememesi gerekiyordu...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da devam eden seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken seçimi iptal ettirmek için yeni argümanlar üretti: KHK'lıların oy da verememesi lazım

SHABER3.COM

"Bizim de bir parça kusurumuz olabilir, bence bir parça kusurumuz vardı"  diyen AKP'li Yavuz, ileri sürdüğü organize usulsüzlüklerin seçim günü yapıldığını öne sürerek bunları fark edemeyeceklerini söyledi. CHP'yi suçlamaktan vazgeçen Yavuz, "Kesinlikle bizim fark edemeyeceğimiz, partilerin denetimine tabi olmayan ortamda bir takım kanunsuzluklar yapıldı" diye konuştu.

Ayrıca, bin 229 ölünün seçmen listesinde yer aldığını öne süren AKP'li, "Biz YSK bunları incelesin diye ileri sürüyoruz" dedi.

'KHK'LILARIN SEÇME YETKİSİ ELLERİNDEN ALINMALIYDI'

AKP'nin seçimi yeniletme çabasının gözle görünür tuhaflıklara sahne olduğunu gösteren konuşmasında Yavuz KHK mağduru kişilerin oy da verememesi gerektiğini söyledi ve 'bunu ileride tartışacağız' dedi:

Gayri yasal oluşumlardan alınarak görevlendirilenler olduğunu düşünüyorum. Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmiş birisinin kamu hizmeti dahi görmesi engelli olan hatta ve hatta bakınız kamu görevlisi KHK ile ihraç edilmesi sebebiyle mazbatası iptal edilenler oldu. Hatta diyor ki; ben burada bir tartışma daha başlatayım isterseniz. O da 298 sayılı yasanın 8. Maddesi; kamu hizmetinden yasaklı olanlar seçme hakkına da sahip değildirler diyor kanun. Şimdilik biz böyle bir iddiada bulunmadık ama oturup bunu da düşünmekte fayda var. YSK bu yönüyle de düşünmesi gerekir. Maddeyi okuyorum; “Aşağıdaki kişiler seçmen olamazlar: 1) Kısıtlı olanlar. 2) Kamu hizmetinden yasaklı olanlar.” Az önce kasıtlı olanlar listede var demiştim. İki kamu hizmetinden yasaklı olanlar. Peki, kamu hizmetinden yasaklı olanlar için illa bir mahkeme kararı gerekir mi? Hayır. Böyle bir şeyin de fitilini ateşlemiş oluyorum. Önümüzdeki günlerde bunu da konuşacağız.

YAVUZ'UN AKLI GERİYE DOĞRU ÇALIŞMADI

Ancak AKP'li Yavuz'un unuttuğu bir gerçek var. Eğer bu kural işletilirse liderlerine tek adamlığın yolunun açıldığı hem 6 Nisan referandumu hem de 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli. Yani sadece bu seçimler değil, ilk KHK'nın çıkarıldığı Temmuz 2016'dan bu yana yapılan bütün seçimlerin iptal edilmesi gerekiyor. AKP'nin bu formülü işletememesinin önündeki en büyük engel bu durum olurken Yavuz'un, tezini kameralar önünde paylaşması muhalefetin önemli bir kozu olabilecek gibi duruyor
<< Önceki Haber AKP'li isim iptal için her yolu deniyor: KHK'lıların... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER