AKP'li isimden tarihi itiraf
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 28 2019
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mustafa Yeneroğlu, Hizmet Hareketi mensuplarına karşı yürütülen davalar için, "Bu davalarda, KHK mağdurları ile ilgili süreçte hukuk dışına çıkıldı." dedi.
SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesiyle Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avında 500 binden fazla kişi hakkında soruşturma açtı.
Darbe ile irtibatı tespit edilemediği halde 50 bine yakın insanı tutukladı. Bir o kadar insan da tutuksuz yargılanıyor.
Aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo, Lezita, Aydınlı ve Uğur Soğutma gibi sektörlerinde en başarılı 883 şirkete keyfi kararlarla el konuldu.
Olağanüstü Hal (OHAL) fırsatçılığı yapan AKP yayımladığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 150 bin kişiyi memuriyetten ihraç etti ve sivil ölüme terk etti.
YENEROĞLU: BU DAVALARDA HUKUK DIŞINA ÇIKILDI
İnsan haklarını savunan kuruluş tarafından "Dünyada darbe gerekçesi ile bu kadar fazla insanın soruşturulduğu ve milyonlarca kişinin mağdur edildiği başka bir örnek yok." eleştirileri yöneltilirken AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hepsine kulaklarını tıkıyor.
Benzer eleştiriler bu defa AKP'nin kendi içinden yükseldi.
AKP İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mustafa Yeneroğlu, Hizmet Hareketi mensuplarına karşı yürütülen davalar için, "Bu davalarda, KHK mağdurları ile ilgili süreçte hukuk dışına çıkıldı." dedi.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLANMADAN...
T24'te Şirin Payzın'ın sorularını cevaplayan Yeneroğlu, Türkiye'de yeniden hukukun üstünlüğü sağlanmadan, temel hak ve hürriyetler korunmadan hiçbir sorunun çözülmeyeceğini vurguladı.
Yeneroğlu, "2013 yılı mayıs-haziran aylarında İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


