AKP'li Metiner'den skandal sözler

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa’nın son vesayet kalesi olduğunu, onu da paramparça edeceklerini savundu.

AKP'li Metiner'den skandal sözler

Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından Denizli’de düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferans, Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Konferansa TV Programcısı Kenan Yasan, Gazeteci Ömer Turan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner konuşmacı olarak katıldı. 

"600 YIL BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLDİK"

Milletvekili Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini dair attığı twiti savundu. Babuşcu, “O zaten bizim genlerimizde olan bir sistemdi. Niye uymayacak ki? Niye yadırgayacağız ki. Biz çok uzun yıllar, hep söyleriz 600 yıl kadar ismi farklı da olsa bir bakıma başkanlık sistemiyle yönetildik zaten.” dedi.

AKP'li Metiner: Anayasa'yı Paramparça Edeceğiz | Samanyolu Haber METİNER: PEYGAMBERİN ORDUSUNDA DA ÇÜRÜK ELMALAR VARDI

Ömer Turan’ın bu sözleri Metiner tarafından tepkiyle karşılandı. Kürsüye çıkan Metiner, “İçimizde elbette çürük elmalar olacak Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı. Genel merkezimizde Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak kabul etmeyen, onun gösterdiği istikamette yürümek gerektiğine inanmayan bir tek Allah'ın kulu yoktur. Bu sözlerim Ömer Turan kardeşime değil o benden bir kat daha duyarlıdır.” diye tepki gösterdi. Turan’ın, “Ben gazeteciyim siz milletvekilisiniz. Ben gazeteci olarak konuşuyorum.” sözüne Metiner, “Mesajlarını başkalarına ver kardeşim.” diye cevap verdi. Ömer Turan tekrar araya girerek, “Artık duyarlı olmanın ötesinde alenen açılmış savaşlar var. Ben Ömer Turan olarak istediğim kadar konuşayım fitne oluşturmam. Ama partinin en önemli isimleri çıkıp kameranın karşısında konuşuyor. Asıl fitneci onlardır. Partinin içinde olan herkesin iyi olduğunu zannetmiyorum. Benim kişisel görüşüm.” ifadelerini kullandı. Metiner ise “Senin kişisel görüşün bizleri çok fazla ilgilendirmez.” diye tepki gösterdi.

"ANAYASA'YI PARAMPARÇA ETMEZSEK NAMERT OLALIM"

Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’nin her şeyi olduğunu söyleyen Metiner, “Recep Tayyip Erdoğan bu hükümetin sahibidir. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin lideridir. Ama anayasa öyle demiyormuş. Sevsinler sizin anayasanızı ya. Anayasanızı ne zamandan beri referans göstermeye başladınız ya. ‘Vesayetin son kalesi’ dedi Tülay kardeşim. Anayasa vesayetin son kalesidir. Onu da paramparça edeceğiz merak etmeyin. 12 Eylül faşist anayasasını paramparça etmezsek namert olalım.” ifadelerini kullandı. 

"HEPSİNİN TOPLAMI ZAMAN'IN YARISI ETMİYOR"

Konferansta TV Programcısı Kenan Yasan da Zaman Gazetesi’nin tirajından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Yasan, “Malum ülkenin içinden geçtiği bir süreç var. O süreç içinde de paralel yapı var.Ama ben şunu merak ediyorum. Bizim Milad gazetemiz var, Yeni Şafak'ımız var, Diriliş Postamız var. Star var, Akşam var, Sabah var, hepsini topluyorsunuz bir Zaman gazetesinin yarısını etmiyor. Bizde bir problem mi var yani?” diye yakındı.

CİHAN

<< Önceki Haber AKP'li Metiner'den skandal sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER