AKP'li milletvekili Cuma İçten'den İzmirliler'e hakaret

Seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla İzmir'e gelen AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dönüşünde izlenimlerini Twitter'deki hesabında yazdı.

AKP'li milletvekili Cuma İçten'den İzmirliler'e hakaret

Seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla İzmir'e gelen AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, dönüşünde izlenimlerini Twitter'deki hesabında yazdı. "İzmir'den notlar" isimli 29 madde halindeki mesajlarında İzmir'i dünyanın en büyük köyü olarak nitelendiren İçten, "CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları son derece açık giyinmek, kafayı çekmek ve sabaha kadar eğlenmek." dedi.

Yağmur yağdığında İzmir'in yağmur suları tarafından işgale uğradığını söyleyen Milletvekili İçten, "Şehrin her yerinde budanmayı bekleyen ağaçlar, kesilmeyi bekleyen kocaman olmuş, sararmış otlar var. Şehrin her yanında gecekondular, düzensiz yapılaşmalar, kötü yollar, düzensiz bir çevreye sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapmadığı yollara, kavşaklara, köprülere Atatürk resmi asarak konuyu değiştiriyor. İzmir'de eksik olmakla birlikte deniz kenarı ve ana arterler dışında bir düzenleme yok. İzmir belediyeleri Bursa, Kayseri, Konya ve AK belediyelerinin yaptığının 10'da birini yapsa İzmir değişir. Belediye, Atatürk resimleriyle yapmadığı hizmetleri örtbas etmektedir." dedi.




'ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞLARI AÇIK GİYİNMEK VE KAFAYI ÇEKMEK'

Şehrin sosyolojik yapısı hakkında da yorumda bulunan İçten, İzmir'de CHP'ye oy veren kitleyi, radikal militanvari davranmak ve kendisi gibi düşünmeyenlere saygı göstermemekle suçladı. 

Belediyeyi de hizmetten ziyade kültür ve değerlere aykırı sözde kültürel faaliyetler yapmakla eleştirerek şunları ifade etti: "Alttan gelen gençlik, değerlerimize aykırı bir yaşam şekli ile yetişmekte ve kendi aileleri bile bu durumdan şikayetçi. CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları son derece açık giyinmek, kafaya çekmek, sabaha kadar eğlenmek. Genelde İzmir'i ayakta tutan, İzmir dışından buraya yerleşmiş Anadolu insanları. İzmir'e yerleşmiş Anadolu insanı, hala değerlerimizi ve kültürümüzü korumaya çalışıyorlar, kendilerini kutluyorum."

'HDP İLE CHP ARASINDA FARK YOK'

CHP'nin İzmir'i yaşanmaz hale getirmek için elinden geleni yaptığını ileri süren Cuma İçten, "Diyarbakır için HDP'li belediyeler ne anlam ifade ediyorsa İzmir için de CHP aynı şeyi ifade ediyor. HDP Kürt Baas'çısı, CHP ise Türk Baas'çısı. Aralarında dil farkı dışında hiçbir fark yok. Kafa aynı kafa." ifadelerini kullandı. İçten ayrıca, "Haşhaşilerin başkenti İZMİR… Neden acaba? İzmir'deki CHP'lilerin AK Parti'ye, muhafazakarlara, dindarlara farklı görüşlere ve yaşam tarzlarına hiç saygıları yok. Acilen bu şehirde yaşayan demokrat ve inançlı insanlar çok çalışarak bu şehrin yönetimini ele geçirmeliler." yazdı.
<< Önceki Haber AKP'li milletvekili Cuma İçten'den İzmirliler'e hakaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER