AKP'li vekilden yeni açıklama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 6 2016
AKP'li Galip Ensarioğlu canlı yayında yargının kendi kontrollerinde olduğuna dönük açıklamaları kamuoyunda büyük tepkiye sebep olmuştu. AKP'li vekil havuz medyasına yeni bir açıklama daha yaptı ve sözlerinden geri adım atmadı.
Havuz kanalında konuşan Burhan Kuzu ve Galip Ensarioğlu'nun canlı yayında yargı ile ilgili söylediği sözler büyük tepkiye sebep oldu. Ensarioğlu sölediği bu sözleri canlı yayında tekrarladı. Ensarioğlu, "Anayasa değişikliği ile yargını alanını sınırlıyoruz. Yapısıyla oynayabiliyoruz. Yani daha fazla güç istemiş olsaydık bugünkü sistem zaten bunu fazlasıyla sunuyor.” dedi.
Ensarioğlu Havuz Medyası olarak nitelendirilen A Haber'de yaptığı açıklamada; “Ben AK Parti elinde demedim. Çarpıtılıyor. Başkanlık sistemine muhalefet neden karşı çıkıyor. ‘Bu yetkiler sizde yetmiyor aslında totaliter ve otoriter rejim istiyorsunuz’ diyorlar. Ben bunu öyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Parlamentonun hükümeti denetleme görevi vardır. Bugünkü sistem içinde kendi hükümetimizi denetlemek gibi bir şey olabilir mi? Kim yaptı bunu? Dolayısıyla bugünkü sistemde denetleme görevi yapılamıyor. Yürütmenin başı biziz, yasamda bizde. Hangi bakana hangi yasa lazımsa biz bir hafta içinde çıkarıyoruz. Dolayasıyla yasama yürütme iç içe. Yargı ise bağımsız olmakla birlikte istediğimiz zaman çıkardığımız kanunlar ve anayasa değişikliği ile yargını alanını sınırlıyoruz. Yapısıyla oynayabiliyoruz. Yani daha fazla güç istemiş olsaydık bugünkü sistem zaten bunu fazlasıyla sunuyor.” ifadelerini kullandı. (cumhuriyet)
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, uçuşlar durduruldu2.AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 alsa bile...3.Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme!4.Dünya bu fotoğrafları konuşuyor!5.Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başkentte on binlerce ev elektriksiz kaldı
6.Moldova'dan dikkat çeken vize iptali7.Çarpıcı iddia: Maduro, ABD'nin Türkiye'ye sığınma teklifini reddetti8.Trump tek tek hedef aldı: Venezuela'nın ardından hedefte Latin Amerika ülkeleri mi var?9.Rusya’dan dikkat çeken ‘Venezuela’ açıklaması: ‘Trump'ın adımları yasa dışı ancak tutarlı’10.Rehberlik

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN








