AKP'li vekil: Taziyeye katılmak suç değil

YPG'linin taziyesine gittiği için tepkilerin odağında yer alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Bununla ilgili dokunulmazlığım kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil" dedi.

AKP'li vekil: Taziyeye katılmak suç değil

AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Galip Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile ilgili gündeme getirdiği YPG'li taziyesine yaptığı ziyareti değerlendirdi. Ensarioğlu, şunları söyledi: 

"Taziyelere katılmak suç falan değil. Taziyelere katılmak taziye sahibinin acısını paylaşmaktır. Kimse çocuğunun terörist olmasını ve kötü olmasını ve ölmesini de istemez. Bu ayrı olan bir şey ve geleneklerimizde olan bir şeydir. Ama vahşi bir terör eyleminde bütün kamuoyunu infiale sürükleyen eylemde milletin vekili olarak gittiğiniz zaman ve orada konuşma yaptığınız zaman o olayı sahiplenme anlamında toplumda bir sıkıntı yaratıyor. Şimdi bunun üzerine oluşan bir algıydı taziye meselesi."


"BİRKAÇ KEZ KATILDIM"

AKP'li Galip Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı'nın söylediğinin aksine bir değil, birkaç kez taziyeye katıldığını anlatırken şöyle devam etti:

"Katıldığım bütün taziyeler Şengal'de ve Kobani'de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü YPG'lilerin taziyeleriydi ve ailesini babasını tanıdığım insanlardı. Ailesine taziyeye gittim. Bundan hiç gocunmam, çekinmem ve bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil. Ama ana muhalefet ve muhalefetin AK Parti hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların bu tür ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki, bundan bir şey çıkmaz. Bu memleketin hayrına siyaset üretsinler, bizim muhalefete ihtiyacımız vardır."

DHA
<< Önceki Haber AKP'li vekil: Taziyeye katılmak suç değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER