AKP'liler Saadet Partilileri darp etti

İstanbul Kartal’da seçim çalışması yapan Saadet Partili (SP) gençlere, 30 - 40 kişilik AK Partili bir grup saldırarak çalışma yaptıkları standı yıktı. Saldırganlar, stantta görevli partilileri de darp etti.

AKP'liler Saadet Partilileri darp etti

Seçime saatler kala AKP ve Saadet Partisi arasında gerginlik yaşandı. Kartal Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde stant çalışması yapan AK Partili ve SP'liler birbirine girdi. Cadde üzerindeki AK Parti standında görevli partililer, öğleden sonra caddenin karşı tarafında bulunan SP standına gelerek, iddiaya göre “Halkın kafasını karıştırıp oylarımızı çalıyorsunuz. Yüzde 10 barajı kalkmadı, niye baraj 'sıfır' diyorsunuz” şeklinde bağırdı.



ÜZERLERİNE ARAÇ SÜRÜLDÜ

SP standındaki görevlilerin üzerine araç sürüldüğü ve 30-40 kişi ile yumruklu saldırının gerçekleştiği öne sürülen olayda SP'li Mehmet Kılınçkaya isimli şahıs darp edildi. Yüzünde morluklar oluşan Kılınçkaya, “AK Parti ile stantlarımız karşılıklı. Önce sözlü olarak sataştılar. 'Seçim barajı kalkmadığı halde baraj yok diyorsunuz, halkımızın kafasını bulandırıp oylarımızı çalıyorsunuz' diyerek üzerimize yürüdüler. Sonra biri üzerimize araç sürdü. Araçla standımızı dağıttılar. Bunla da yetinmeyin 30-40 kişi üzerimize yürüdü, seçim afişlerimizi yerlere atıp kurduğumuz standı parçaladılar." şeklinde konuştu. 



Saldırı nedeniyle yüzünde morluklar oluşan Kılınçkaya, tedavisinin ardından karakola giderek şikayetçi oldu.



AYDIN: TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN GELDİĞİ SON NOKTA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Birol Aydın, partisine yönelik saldırı üzerine yaptığı açıklamada, “Kutuplaşmanın ve tahammülsüzlüğün geldiği son noktadır bu olay. Seçim standımız dağıtılıp partililerimiz darp ediliyor. Gerekçe ne? 'Seçim barajı sıfır' dememiz. Seçimlere saatler kala yaşanan bu olay ülkedeki gerginliğin en somut örneğidir. Seçimlerin huzur içinde geçmesi en büyük temennimizdir. AK Partili arkadaşlar tükeniş sendromu yaşıyorlar, bunun için de ne yaptıklarını bilemez hale geldiler.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber AKP'liler Saadet Partilileri darp etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER