AKP'nin 20 yılda yapamadığını Nebati 10 ayda yaptı

1986-2021 döneminde 7,9 milyar TL’lik, Bakan Nebati’nin görevde olduğu 2021-2022 döneminde ise 7,6 milyar TL’lik kamu taşınmazı satışı yapıldı.

SHABER3.COM

Ekonomiye yönelik ilginç çıkışlarıyla dikkati çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bakanlığı döneminde özelleştirme rekoru kırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nebati’nin 10 aylık görev süresi boyunca 7,6 milyar TL’lik kamu taşınmazı satışı yapıldığı belirlendi. 1986’da başlayan özelleştirme tarihinden 2021 yılına kadar yapılan satışa yalnızca iki yılda ulaşıldığı ortaya çıktı. Resmi verilere göre, 1986 ve 2021 yıllarını da kapsayan 35 yılda toplam 7,9 milyar TL değerinde kamu taşınmazı satıldı. 2021 yılının tamamı ile 2022 yılının 10 ayında toplam 7 milyar 609 milyon TL değerinde kamu taşınmazı satışı gerçekleşti.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine  göre, AKP’nin özelleştirme bilançosuna tepki gösteren CHP’li Bingöl, “Türkiye’nin dört bir yanından halka ait olan arazilerin satışı yapılıyor. Seçim harcamaları için bu halkın elinde kalan ne varsa satmayı göze almış bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AKP’nin kamunun elinde kalan son kurumları da Özelleştirme İdaresi aracılığıyla elden çıkardığını belirtti. Bingöl, “Özelleştirmeler ile giderayak Türkiye’yi bitirmeye çalışıyorlar” dedi.

"KOCA BİR KARANLIKLA ÖRTMEK İSTİYOR"

TEKEL, TÜPRAŞ, PETKİM ve şeker fabrikaları gibi önemli kurumların AKP döneminde özelleştirildiğini vurgulayan Bingöl, şunları kaydetti:

“’Satılacak bir şey kalmadı’ dediğimizde ise yeni alanlar, yeni kamu arazilerini imara açarak satışa çıkarttılar. Sayıştay, 2014 yılından itibaren her yıl değer tespit komisyonu tarafından hazırlanan değer tespit sonuçlarını yayımlaması konusunda Özelleştirme İdaresi’ni uyarıyor. Ancak idare kelime oyunları ile satılan taşınmazlar ve kurumlara ilişkin bilgileri kamuoyundan saklıyor. Sayıştay raporunda açıkça kanunun bu düzenlemeyi, ‘özelleştirme uygulamalarına açıklık kazandırılması’ amacıyla yapıldığını belirtiyor. AKP halka ait olan taşınmazları ve kurumların satışını koca bir karanlıkla örtmek istiyor.”
<< Önceki Haber AKP'nin 20 yılda yapamadığını Nebati 10 ayda yaptı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER